Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
NAŽIVO tlačová beseda Richarda Sulíka a odchádzajúceho člena Martina Poliačika
Zdielať na

NAŽIVO tlačová beseda Richarda Sulíka a odchádzajúceho člena Martina Poliačika

Zdroj: SITA

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Pozrite si naživo tlačovú besedu predsedu SaS Richarda Sulíka a odchádzajúceho člena strany Martina Poliačika.

Strana Sloboda a Solidarita praje odchádzajúcemu členovi Martinovi Poliačikovi veľa úspechov v ďalšej politickej práci a potvrdzuje, že poslanec NR SR opúšťa rady SaS. V krátkom stanovisku to uvádza za SaS hovorkyňa strany Katarína Svrčeková. "Nebudeme skrývať prítomnosť dlhodobých názorových rozdielov na niektoré špecifické otázky. Vždy sa nám však darilo hrany obrusovať na základe otvorenosti, dobrej vôle a vzájomného rešpektu," uviedla.

K odchodu Poliačika sa na svojom Facebooku vyjadril aj podpredseda strany Ľubomír Galko. "Odchod Martina Poliačika ma mrzí o to viac, že v poslednom čase sme si ľudsky veľmi dobre rozumeli. Dlhodobé názorové nezhody s predsedom strany Richardom Sulíkom a k tomu zrejme výhodná ponuka zo strany konkurencie nakoniec viedli k jeho rozhodnutiu odísť," napísal Galko s tým, že verí, že ďalší odchod človeka, ktorý "s nami dlhé roky tlačil káru SaS, bude viesť k väčšej sebareflexii nás, čo sme v strane zostali, nevynímajúc predsedu".

Poslanec Národnej rady SR Martin Poliačik opúšťa opozičnú stranu Sloboda a Solidarita, ktorú v roku 2009 spoluzakladal s predsedom strany Richardom Sulíkom, Luciou Ďuriš Nicholsonovou či Ľubomírom Galkom. 

Medzi dôvodmi, ktoré sú za odchodom jednej z najznámejších tvárí SaS môže byť, že Poliačik dlhodobo zastáva rozdielny názor ako zvyšok strany napríklad v oblasti utečencov. Odchádzajúci člen SaS tiež hľadal viac priestoru na prezentáciu svojho osobného presvedčenia a ten v strane a hlavne u predsedu SaS Sulíka nedostal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy