Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V kauze Rusko vypovedala exmanželka aj Černáková pravá ruka
Zdielať na

V kauze Rusko vypovedala exmanželka aj Černáková pravá ruka

BRATISLAVA / V kauze Rusko vypovedala vo štvrtok pravá ruka Mikuláša Černáka, Ján Kán. Ku kauze údajnej objednávky vraždy Sylvie Volzovej sa pred novinármi nevyjadril, rovnako nekomentoval ani svoju výpoveď na polícii.

 "Nebudem vám na nič odpovedať" uviedol pri odchode z polície Ján Kán.Nasadol do auta, ktoré ho čakalo na ulici a v rýchlosti odišiel.

Na obed prišla na políciu aj bývalá žena Pavla Ruska,Viera. Bez problémov komunikovala s médiami. Povedala, že má ku kauze čo to povedať. "Ja som už ako taká cvičená opica, takže dobre," odpovedala Viera Rusková novinárom na otázku, ako zvláda celú kauzu svojho exmanžela.

​Kým Kán vypovedal približne hodinu, Viera Rusková odpovedala na otázky vyšetrovateľovi tímu Gorila tri hodiny. Objednávku vraždy Sylvie Volzovej Pavlom Ruskom ale odmietla. Tvrdí, že je to nezmysel s tým, že by toho nebol schopný. "To, z čoho je obvinený, sa nestalo," uviedla Rusková.

Stretnutie s Černákom

Stretnutie s Mikulášom Černákom ale potvrdila aj ona. "My dvaja sme sa na tom dohodli, to nebol sám. My sme potrebovali len informácie, takže sme si prišili pre informácie," dodala Viera Rusková.

"Pani Rusková prispela a pomohla objasneniu skutkového stavu. To, komu pomohla a či pomohla, budeme ešte hodnotiť," uviedol Ruskov advokát Marek Para.

Objednávku vraždy Sylvie Volzovej si Rusko podľa polície riešil ešte v roku 1997. Ako prvý prehovoril Mikuláš Černák, jeho slová potvrdil Miloš Kaštan. Róbert Lališ ale objednávku poprel. Samotné stretnutie s Černákom potvrdili všetci svedkovia. Rusko obvinenie popiera.

Stále mu hrozí mimoriadny trest - doživotie. "Aj pán Kán, keď vypovedal, uviedol relevantné skutočnosti a posunul nás ďalej," uviedol Marek Para, advokát Pavla Ruska.

Hrozila diskreditácia

Pavol Rusko argumentuje tým, že on sám sa bál svojej likvidácie. "To neboli len obavy o život, tam boli plány na diskreditáciu nás oboch, všelijaké," dodala Viera Rusková. Vykonávateľom tejto diskreditácie malo byť podľa viery Ruskovej slovenské podsvetie.

Pavol Rusko je vo väzbe už dva týždne. Napriek tomu, že proti nej podal okamžite sťažnosť a rovnako aj prokurátor, krajský súd v tejto veci termín nevytýčil. Problémom sú nedoručené doručenky procesných strán.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy