Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pavol Rusko bol v nemocnici. V cele sa sťažoval na zdravotné ťažkosti
Zdielať na

Pavol Rusko bol v nemocnici. V cele sa sťažoval na zdravotné ťažkosti

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Pavol Rusko absolvoval vyšetrenia v sprievode policajtov. Po tom, ako prokuratúra oznámila, že sa rozhodla podať na súd návrh na vzatie Ruska do väzby, sa začal sťažovať na zdravotné problémy.

Ako uvádza Denník N, bývalého ministra hospodárstva Pavla Ruska previezli v stredu večer na urgentný príjem v nemocnici na Kramároch. Po tom, čo prokuratúra oznámila, že sa rozhodla podať na súd návrh na vzatie Ruska do väzby, sa v cele policajného zaistenia sťažoval na zdravotné problémy. 

Na Kramároch ho viacerí zamestnanci nemocnice pozreli a skonštatovali, že jeho stav nie je život ohrozujúci. "Spomínaný pacient bol včera večer ambulantne vyšetrený, jeho zdravotný stav si nevyžadoval hospitalizáciu," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislava Eva Kliská. 

Poslali ho na vyšetrenia do nemocnice v bratislavskom Starom Meste na Mickiewiczovú ulicu. Ešte v ten večer absolvoval rôzne vyšetrenia v sprievode policajtov a po nich ho krátko po polnoci previezli späť do cely. 

Policajný vyšetrovateľ predložil v utorok na Krajskú prokuratúru Bratislava vyšetrovací spis spolu s podnetom na podanie návrhu na vzatie obvineného Pavla Ruska do väzby. Krajský prokurátor mal niekoľko hodín na to, aby sa oboznámil so spisom v prípade plánovanej vraždy Sylvie Volzovej a následne rozhodol, či dá alebo nedá návrh na väzobné stíhanie Pavla Ruska.

Ten však z cely policajného zaistenia na slobodu nevyšiel. "Dozorový prokurátor sa stotožnil s podnetom vyšetrovateľa a podal návrh na obvineného Pavla R. na vzatie do väzby na Okresný súd Bratislava II," uviedol hovorca prokuratúry Michal Šúrek, a to z dôvodu útekovej a kolúznej väzby. V tomto prípade kolúzna väzba znamená, že by Pavol Rusko mohol na slobode ovplyvňovať svedkov či inak mariť vyšetrovanie.

"Je absolútne sústredený na toto konanie, chce spolupracovať aj naďalej, urobíme všetko, aby som presvedčil súd, že nie sú dôvody na väzbu," povedal advokát Pavla Ruska Marek Para. Sudcovi tak v stredu približne od jednej začala plynúť 72 hodinová lehota, počas ktorej bude musieť rozhodnúť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy