Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kauza Pavla Ruska sa zamotáva. Nad výpoveďou Černáka visí viacero otáznikov
Zdielať na

Kauza Pavla Ruska sa zamotáva. Nad výpoveďou Černáka visí viacero otáznikov

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V prípade obvinenia Pavla Ruska z objednávky fyzickej likvidácie Sylvie Volzovej, je zhrozený právny zástupca poškodenej ženy, ktorú podsvetie nakoniec nezavraždilo. Roman Kvasnica analyzuje mediálne dostupné informácie, ktoré naznačujú, že polícia alebo prokuratúra o plánovaní vraždy jeho klientky vedela minimálne od roku 2014.

Vtedy im to mali povedať muži z podsvetia. Konať ale začali až v auguste tohto roka. Kvasnica nevylučuje, že vyšetrovacie orgány nekonaním vážne mohli ohrozovali jeho klientku na živote. O postup policajtov sa zaujíma aj policajný prezident Tibor Gašpar.

Mikuláš Černík viackrát sám alebo cez svojho obhajcu kontaktoval orgány činné v trestnom konaní s tým, že chce povedať to, čo vie o najťažších zločinoch podsvetia, ktorému šéfoval. Aktuálne obvinenie Pavla Ruska vynieslo na povrch skutočnosť, že Černák označil za objednávateľa vraždy Ruskovej expoločníčky samotného Pavla Ruska. Černáka aj Ruska policajti obvinili teraz, a priradili k nim ďalších dvoch silných gangstrov, ktorí tvrdia, to čo Mikuláš Černák. A spoločne ukazujú prstami na exministra, ako na objednávateľa vraždy.

"Ich výpovede sú v mnohých častiach totožné. Zrejme preto, že tie výpovede majú nejakú váhu, keďže nemali možnosť sa nejako dohovárať," vysvetľoval Čerákov advokát. 

Silní bossovia podsvetia obvinení s Ruskom tvrdia, že o objednávke vraždy Volzovej vyšetrovacím orgánom údajne tvrdili už v roku 2014. Ak sa o príprave vraždy polícia alebo prokuratúra naozaj dozvedela od Černáka už pred tromi rokmi, ale začali konať až v auguste tohto roka, tak to je skutočnosť, ktorá zdvihla zo stoličky renomovaného advokáta a niekdajšieho prokurátora Romana Kvasnicu, známeho z kauzy Hedviga Malinová. Ten je právnym zástupcom ženy, ktorá mala prísť údajne pre Ruska o život. 

"Môžem povedať, že som z toho zhrozený. Znamená to, že niekto, kto si nesplnil svoje zákonné povinnosti a nezačal konať hneď v roku 2014, priamo mohol ohroziť život mojej mandantky, pretože ten trestný čin mohol byť dokončený niekým iným," myslí si Kvasnica. 

To, či naozaj polícia od roku 2014 mala konkrétne informácie z úst Černáka o plánovanej vražde Volzovej v réžii Ruska, to zaujíma intenzívne aj policajného prezidenta Tibora Gašpara. Ten chce vedieť, ktorému z policajtov to Černák alebo Kaštan v roku 2014 povedal.

"Dal som pokyn najmä predstaviteľom najmä NAKA, aby preverili, či k nejakej takej komunikácii došlo a či sa týkala osoby Pavla R. Podľa toho budem postupovať ďalej. Jedna z možností je, že ak skutočne bude niekde zaznamenané, že sa o tejto veci už bavili, podám sám trestné oznámenie na mojich podriadených," doplnil Gašpar. 

Generálna prokuratúra, ktorej Černák už o závažných zločinoch z podsvetia niečo porozprával tvrdí, že u nich Černákové tvrdenia doteraz určite nepodcenili. Rusko aj dnešnú noc prebdie v policajnej cele. Čaká ako súd rozhodne o jeho väzobnom stíhaní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy