Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Schyľuje sa k súboju právnikov. Údajný vrah Valka totiž svojho komplica spochybňuje
Zdielať na

Schyľuje sa k súboju právnikov. Údajný vrah Valka totiž svojho komplica spochybňuje

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prípad Ernesta Valka ani zďaleka nie je na konci. Dlhé hodiny v utorok na polícii vypovedal práve Jozef R., ktorý mal podľa svojho komplica na Valka vystreliť.

Polícia vzniesla obvinenie dvom komplicom. Len jeden z nich je obvinený z vraždy, a to je Jozef R. "Hovoríme o páchateľoch, ktorí páchali lúpeže nielen v rodinnom dome ako v tomto prípade, ale aj v bankách. Hlavne teda Jozef R., o ktorom vieme s určitosťou," povedal policajný prezident Tibor Gašpar. 

Jozef R. je pre políciu známa firma. V súčasnosti si odpykáva 11-ročný trest. Na rováši má mať práve bankoví lúpeže, okrem iného aj v maskách Schwarzeneggra či Václaca Klausa. V stredu ho eskorta priviezla do Bratislavy práve preto, aby vypovedal vo veci vraždy Ernesta Valka. Vypovedal v priestoroch prezídia štyri hodiny. Zdá sa, že to bude súboj dvoch komplicov o to, kto vlastne na Ernesta Valka strieľal. "Je to veľký otáznik," povedal obhajca obvineného z vraždy Ladislav Kuruc.

Údajný vrah teda obviňuje komplica, ktorý ho udal polícii. "Na dnešnom výsluchu tvrdil, že nikdy nemal pri sebe žiadnu zbraň, pričom bol za lúpež so zbraňou pred pár mesiacmi právoplatne odsúdený," vysvetľuje obhajca obvineného z lúpeže Daniel Lipšic. "Otázka, kto je strelec. K tejto otázke by som bol veľmi zdržanlivý," hovorí Kuruc. 

To, že bude s políciou spolupracovať podmienil tým, že ho bude zastupovať práve Daniel Lipšic. Ten sa prípadu ujal po dohode s Valkovu exmanželkou a dcérou. 

"Môj klient je stíhaný v inej veci, pre jednu lúpež v Kremnici, kde podľa jeho výsluchu mu mal práve Jozef R. zabezpečiť zbraň a granát. Podľa znaleckého posudku kriminalistického ústavu, bolo s tým granátom tak manipulované, že ak by ho použil, tak mu vybuchne v rukách," dodáva Lipšic. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy