Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Marián Kotleba ohlásil svoju kandidatúru v nadchádzajúcich župných voľbách
Zdielať na

Marián Kotleba ohlásil svoju kandidatúru v nadchádzajúcich župných voľbách

Google News Button Sledovať správy

BANSKÁ BYSTRICA / Súčasný šéf Banskobystrického kraja sa rozhodol opäť kandidovať na funkciu aj v nasledujúcich župných voľbách. Urobil tak vo štvrtok na tlačovej konferencii, ktorú zvolal vôbec po prvýkrát v priestoroch sídla strany , v rodinnom dome, ktorý kúpili na okraji Banskej Bystrice.

O tom, či bude kandidovať aj v tohtoročných voľbách na župana Banskobystrického kraja, sa viedli dlhé diskusie. On sám sa ale odmietal k tomu vyjadriť, až do posledného augustového dňa. "Každý deň som prehodnocoval, aj dnes ráno sme s kolegami ešte riešili či áno či nie," vyjadril sa Kotleba. 

Jeho najväčším konkurentom sa stal nezávislý poslanec Ján Lunter. Podporiť ho prišiel minulý týždeň aj podpredseda strany Smer-SD Peter Pellegrini. Podľa odborníkov ale ide o akési taktizovanie, s cieľom zosadiť Kotlebu. On sám nie je jediným, kto má záujem stať sa županom. Jeho strana chce postaviť kandidáta na predsedu celkovo v piatich krajoch. Do krajského parlamentu ide kandidovať aj 38 členov kotlebovej strany, majú ambíciu obsadiť 10 až 15 poslaneckých postov.

"Bez ohľadu na to čo povie vodca zelených mužíkov, my pokračujeme v kampani ďalej, lebo sanačná vrstva je nahodená, ale omietka môže byť ešte stále hnedá," vyjadril sa kandidát na predsedu Stanislav Mičev. Politológ vidí šancu poraziť Kotlebu a to pri spojení síl najsilnejších kandidátov. anca je hlavne v prípade, pokiaľ sa viacerí dohodnú a podporia niekoho zo svojho kruhu, nazvime to tak. Problém je aj v tom, že Mariánovi Kotlebovi sa ťažko merajú percentá, lebo uňho funguje ten fenomém skrytých voličov," myslí si politológ Ján Baránek. 

Súvisiace články