Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Opozícia chce odvolávať Richtera. Minister práce sa tým nezaoberá
Zdielať na

Opozícia chce odvolávať Richtera. Minister práce sa tým nezaoberá

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Zatiaľ čo opozícia zbierala podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu k odvolaniu ministra práce, SNS pritvrdila. Objavili sa totiž informácie, že časť národniarov by odvolanie Jána Richtera rada podporila. Podľa denníka N mal pritom premiér pohroziť, že hlasovanie o Richterovi spojí s hlasovaním o dôvere vlády.

"V najbližších dňoch začneme zbierať podpisy na mimoriadnu schôdzu o jeho odvolaní," ohlásila plán opozície ešte vo štvrtok šéfka poslaneckého klubu SaS, Natália Blahová. Do dnešného rána však podpisy neboli. Objavili sa špekulácie o tom, že to škrípe už aj v opozícii.

"Trochu ma mrzí, že SaS v takýchto dôležitých chvíľach, kedy by sme mali ukázať, že dokážeme byť rozhodní a rýchli, zvyčajne vždy otáľa," povedal Igor Matovič. 

Ešte dnes predpoludním podľa Matoviča žiadosť o podpisy od "sulíkovcov" nebola. Liberáli sa bránia tým, že je dovolenkové obdobie a zber podpisov je len technická záležitosť.

V opozícii to neškrípe. Podpisy už máme, v stredu ideme do podateľne národnej rady. Zaznieva z liberálneho domu.

SNS je jednotné

"Členovia nášho klubu to v piatok, čiže hneď deň po tejto tlačovej besede podpísali a potom sa hárky presunuli do národnej rady, kde ich podpisujú ostatní," ozrejmila poslankyňa SaS Jana Kiššová. 

Oveľa vážnejšie sa však javí postoj SNS. Už minulý týždeň sa špekulovalo, že Andrej Danko žiada odvolanie Jána Richtera ako odvetu za Petra Plavčana.

"Ha ha ha ha. Poslanecký klub je jednotný," potvrdil poslanec SNS, Anton Hrnko. 

Začal najprv vyhýbavú odpoveď na otázku, či naozaj SNS podporí odvolanie Jána Richtera. Potom to však povedal jasne: "Značná časť poslancov by rada konala v tom zmysle, ako ste hovorili, ale my budeme konať tak, ako sa rozhodne strana."

Ako strana napokon rozhodne, sa dozvieme zrejme až na budúcu stredu. Dovtedy totiž po odovzdaní podpisov musí začať odvolávanie ministra práce.

Minister práce si zatiaľ zo svojho odvolávania ťažkú hlavu nerobí. O svoje kreslo sa nestrachuje, pretože na svoje odvolávanie je už zvyknutý.

"Minister práce pri týchto opakovaných pokusoch už hovorí, že nevidí dôvod na každodenné reakcie a zaoberaním sa každodenným politikárčením opozície alebo ich časti," dodal hovorca ministerstva práce Michal Stuška. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy