Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Danko: Minister Plavčan abdikuje na svoju funkciu
Zdielať na

Danko: Minister Plavčan abdikuje na svoju funkciu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda parlamentu a šéf národniarov Andrej Danko oznámil, že minister školstva Peter Plavčan abdikuje na svoju funkciu. Urobil tak v stredu popoludní na tlačovom brífingu.

Šéf SNS odmieta akékoľvek podozrenia z korupcie. Zároveň dodal, že je pripravený robiť aj personálne zmeny. Aj preto osobne požiadal ministra Plavčana, aby vo štvrtok sám odkomunikoval svoje odstúpenie. 

Predseda vlády Robert Fico dnes uviedol, že minister školstva Peter Plavčan (nominant SNS) by mal skončiť vo funkcii. Tiež požiadal predsedu SNS Andreja Danka, aby predložil návrh na nového ministra školstva, a to v čo najkratšom čase.

Dôvodom podľa Fica je, že udalosti, ktoré sa stali na ministerstve školstva, vyvolávajú pochybnosti v očiach verejnosti, či to vláda myslí s bojom proti netransparentnému a korupčnému správaniu sa vážne.

Minister Plavčan pritom ešte v pondelok vyhlásil, že odstúpiť z funkcie sa nechystá a je pripravený situáciu s eurofondmi na ministerstve školstva riešiť. Vlna kritiky sa na neho zosypala po tom, čo médiá odkryli podozrivé praktiky pri rozdeľovaní eurofondov na vedu a výskum.

Na šafárenie s eurofondmi už v ostatných dňoch reagoval aj Brusel a rovnako tak aj Národná kriminálna agentúra, ktorá sa podozrivými výzvami začala zaoberať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy