Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Padla pasca, ktorú Fico dlho budoval, reagoval Danko na odvolanie Plavčana
Zdielať na

Padla pasca, ktorú Fico dlho budoval, reagoval Danko na odvolanie Plavčana

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda parlamentu a šéf národniarov práve odpovedal na otázky redaktora z týždenníku .týždeň, keď ho premiér Fico vyzval na odvolanie svojho ministra, Petra Plavčana.

Koaličnú krízu sledujeme ONLINE tu.

"Padla pasca, ktorú dlho budoval," cituje predsedu parlamentu .týždeň. Danko tým reagoval na výzvu, ktorú mu adresoval Robert Fico na tlačovom brífingu: aby odvolal "svojho" ministra školstva, Petra Plavčana. "Podrazil ma," pokračoval šéf parlamentu a poprosil novinárov z .týždňa, aby odišli z jeho pracovne. 

Boris Németh, .týždeň

"Opýtal som sa, viete o tom? V tom momente zostal zarazený, náš rozhovor skončil. On sa postavil, prešiel k obrazovke, zapol zvuk a potom povedal, niečo v zmysle, že toto bola pasca, ktorú pán premiér dlho budoval," uviedol redaktor .týždňa Michal Magušin. "Z toho som mal dojem, že to bola úplne spontánna reakcia," dodal Magušin.

Andrej Danko dokonca podľa redaktora Týždňa pripúšťal aj to, že Plavčan skončí, no zrejme nečakal, že takto. "Počas celého rozhovoru mi tvrdil, že minister Plavčan možno bude odvolaný ním, keď si ho vypočuje na stranníckom fóre, keď bude mimoriadna schôdza na odvolanie MŠ a teraz zrazu je tu moment, keď RF oznamuje, že končí," dodal Magušin.

Predseda Mostu Híd to ale vidí úplne inak. Tvrdí, že krátko pred ohláseným brífingom už bolo jasné, že dôjde k nejakým zmenám vo vláde a že to vedel aj Andrej Danko. "V tom momente, keď prenikla informácia, že bude brífing pána premiéra, tak som sa informoval, vtedy som sa dozvedel, že to bola komunikácia aj medzi predsedom vlády aj predsedom parlamentu. Ešte dokonca ja som telefonoval s pánom predsedom SNS," uviedol predseda Mostu-Híd Béla Bugár.

Ako to v skutočnosti bolo a od koho sa napokon správu o konci svojho ministra dozvedel, si Andrej Danko nechal pre seba a kolegom z koalície poslal odkaz, že problémy v strane si majú riešiť samotní lídri. "Toto sklamanie z dnešného dňa si v tichosti prežijem sám," uviedol na záver brífingu Andrej Danko.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy