Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Danko chcel mať prejav na Devíne, Fico ho zamietol
Zdielať na

Danko chcel mať prejav na Devíne, Fico ho zamietol

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / BRATISLAVA 5. júla (SITA) - Predseda NR SR Andrej Danko mal záujem zúčastniť sa dnešných cyrilometodských slávností na Devíne, kde chcel vystúpiť s prejavom.

Ako informovala Dankova hovorkyňa Zuzana Čižmáriková, z protokolu Úradu vlády SR však dostal odpoveď, že jeho prejav nie je na oslavách žiadúci, a preto sa na oslavách nezúčastnil.

„Prejav predsedu, ako aj svoj postoj zverejnil na svojom facebookovom profile ako aj facebookovom profile strany. Napriek tomu, že išlo o akciu Úradu vlády SR, osobne mu je ľúto, že na tak významnom podujatí sa nemohol aktívne zúčastniť,“ dodala Čižmáriková.

Premiér Robert Fico dnes vo svojom príhovore skritizoval prezidenta Andreja Kisku, že sa nezúčastnil na oslavách sviatku Cyrila a Metoda na bratislavskom Devíne.

Ten prostredníctvom svojho hovorcu Romana Krpelana reagoval, že ho tiež na viacerých oslavách štátnych sviatkov nevidel, ale nikdy by mu nenapadlo o tom verejne hovoriť.

Na podujatí, ktoré sa konalo pod záštitou premiéra Fica, sa zúčastnili členovia vlády, ale i poslanci NR SR či osobnosti kultúrneho a spoločenského života.

V koalícii a najmä medzi Ficom a Dankom už boli pred pár mesiacmi nezhody, napríklad pre voľbu šéfa Úradu pre reguláciu sieťových odvetví. Viac si pozrite v archívnej reportáži. 

Súvisiace články