Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Opozícia prišla s menami možných víťazov nastávajúcich župných volieb
Zdielať na

Opozícia prišla s menami možných víťazov nastávajúcich župných volieb

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Župné voľby budú presne o štyri mesiace, a to 4. novembra. Kandidáti len postupne ohlasujú svoj záujem viesť župy. Opozícia už ale ohlásila dohodu na menách, ktoré chce vidieť ako víťazov.

"SaS, OĽaNO a KDH predstavujeme slušnú, čestnú a poctivú alternatívu do nadchádzajúcich župných volieb," uviedla Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS. Kritike sa nevyhla koalícia, ktorá sa podľa slov Veroniky Remišovej nedohodla a tak by sa v župách mohol ocitnúť hocikto. 

Zo straníckej centrály Smeru odkázali, že výčitky nebudú komentovať. Také hladké to s dohodou ale nebolo ani v samotnej opozícii. Kameň úrazu bol bratislavský liberál Juraj Droba. Ešte v októbri totiž šéf KDH Alojz Hlina pre portál aktuálne.sk napísal blog s názvom Čudný registrovaný sobáš, a tam teda liberálov nijako nešetril. Prešli však mesiace a registrovaný sobáš je na svete. "S pánom Hlinom si tieto pripomienky vydiskutujeme," dodala Remišová.

V tejto chvíli ešte zoznamy kandidátov nie sú definitívne, v informačnej grafike už ale môžete vidieť mená a prípadnú stranícku podporu doteraz ohlásených kandidátov. Zoznam sa do volieb bude určite meniť. Minimálne v Banskej Bystrici. Tam sa totiž z trojice Klus, Lunter, Mičev zrejme po dohode vyberie len jedno meno.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy