Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pri nočnom požiari zhorel rodinný dom a dve osobné autá
Zdielať na

Pri nočnom požiari zhorel rodinný dom a dve osobné autá

BREZOVICA / Pri nočnom požiari mali šťastie majitelia zrekonštruovaného domu, ktorý zhorel spolu s dvomi autami. Od tragédie ich zachránil sused, keď ich zobudil v horiacom dome uprostred noci. Škodu adujú až na 200 tisíc eur.

Pri požiari zasahovalo asi 20 profesionálnych aj dobrovoľných hasičov. Z rodinného domu sa im už ale veľa zachrániť nepodarilo. Požiar sa šíril veľmi rýchlo. Zhorelo všetko od podlahy, až po samotnú strechu. Tá sa takmer celá prepadla. Majiteľov, ktorí spali vo vnútri zachránil pohotový sused, ktorý ich zobudil uprostred noci. "Bol ohlásený požiar osobného motorového vozidla, ale od neho sa chytil prístrešok a prešiel požiar na rodinný dom," uvádza zisťovateľ príčin požiarov Martin Václavek. 

V dome býval starší pán a na návšteve mal brata, ktorý je kňazom. Ten ešte včera popoludní zaparkoval svoje auto pred domom a uprostred noci začalo horieť. Dym našťastie zacítil sused z vedľajšieho domu. "Mal som otvorené okno a bolo cítiť dym taký jak plasty keď horia,"  opisuje strašnú noc sused Jozef. Podľa predbežných zistení bolo úmyselné podpálenie vylúčené, informoval policajný hovorca Daniel Džobanik. Príčinou bol pravdepodobne skrat elektroinštalácie motorového vozidla. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy