Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Rybaniča za prezeranie ministrových účtov čaká súd
Zdielať na

Rybaniča za prezeranie ministrových účtov čaká súd

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Z trestného činu ohrozenia bankového tajomstva obvinili Filipa Rybaniča, asistenta poslanca Jozefa Rajtára. Z pozície zamestnanca banky nahliadol do účtu ministra vnútra Roberta Kaliňáka a bývalého ministra dopravy Jána Počiatka.

Policajný vyšetrovateľ podal návrh na obžalobu. Stotožniť sa s tým mal aj prokurátor a obžalobu odoslali na okresný súd v bratislavskej Petržalke, uvádza to ako prvý portál tvnoviny.sk.

"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry podal návrh na podanie obžaloby Filipa R. pre zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva, ktorý už bol doručený na Krajskú prokuratúru v Nitre," potvrdil predpoklady Martin Wäldl, hovorca Prezídia policajného zboru Slovenskej republiky. 

Potvrdil to následne aj hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak, ktorý uviedol, že obžaloba bola podaná v piatok 26. mája 2017.

Filipa Rybaniča zadržali už minulý rok v júni. Kaliňákov účet si otvoril, aby preveril podozrenie na spojitosť s podnikateľom Ladislavom Bašternákom, ktoré tam mal nájsť.

Súvisiace články