Jasno
13°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Mladá vodička prešla do protismeru. Čelne sa zrazila s dodávkou
Zdielať na

Mladá vodička prešla do protismeru. Čelne sa zrazila s dodávkou

ZVOLEN / Vážna dopravná nehoda sa stala vo štvrtok večer na vjazde do Zvolena. Zo zatiaľ neznámych príčin prešlo auto, ktoré šoférovala 21-ročná žena, do protismeru, kde sa čelne zrazilo s prichádzajúcou dodávkou plnou plynových fliaš. Mladú ženu s ťažkými zraneniami odviezli záchranári do banskobystrickej nemocnice.

Dopravná nehoda, po ktorej zostali plynové fľaše rozsypané na ceste, zablokovala vjazd do Zvolena na niekoľko hodín. Priebeh celej dopravnej nehody zachytila kamera na prednom skle kamióna, ktorý išiel iba pár metrov za dodávkou. Na záberoch vidno, čo sa dialo tesne pred čelnou zrážkou.

Osobné auto, ktoré šoférovala 21-ročná vodička, prešlo náhle do protismeru a havárii sa už zabrániť nepodarilo. Z dodávky popadali na cestu prevážané plynové fľaše. V priebehu minúty sa z osobného auta začalo dymiť, zranenú mladú ženu tak okoloidúci vodiči rýchlo vyťahovali von a dymiace auto začali hasiť. "Sme ju vybrali von a požiar motora sa nám podarilo uhasiť," hovorí vodič kamiónu.  

Vodička utrpela pri náraze ťažké zranenia, s ktorými ju previezli do banskobystrickej nemocnice. "Pacientka je v stabilizovanom stave ma oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny," vyjadrila sa Ružena Maťašeje, hovorkyňa nemocnice v Banskej Bystrici.  

Okolnosti nehody vyšetruje polícia, zisťujú prečo auto tak náhle prešlo do protismeru. Nie je vylúčené ani to, že sa pod nehodu podpísala aj neskúsenosť, mladá žena mala vodičský preukaz necelý polrok. Predbežné škody vyčíslili na 16 tisíc eur. Dopravná nehoda, po ktorej zostali plynové fľaše na ceste, zablokovala výjazd na niekoľko hodín.​

Zábery nie sú vhodné pre citlivé povahy a maloletých. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy