Zatiahnuté
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Drogy už aj na základnej škole
Zdielať na

Drogy už aj na základnej škole

Archívne video

NITRA / Už v minulosti sa pedagógovia základnej školy v Nitre obracali na políciu o pomoc pri preverení ich podozrenia na drogovú činnosť na škole. Viackrát zorganizovali prednášky o drogách, ale to mladých delikventov neodradilo. Doplatí na to 14-ročný žiak.

V spolupráci s učiteľmi policajti prišli na stopu chlapca, ktorý po škole predával marihuanu. "Na základe získaných dôkazov, tak mohol vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície obviniť z drogovej trestnej činnosti chlapca, ktorý dovŕšil 14 rokov," uviedla hovorkyňa policajného zboru Renáta Čuháková.

Hranicu trestnej zodpovednosti pritom dosiahol iba päť mesiacov pred obvinením. Polgramové vrecúška s marihuanou predával po päť eur. Kupovali si ich sotva 13 - 14 ročné deti a často sa stávalo, že im boli doslova vnucované, upozornila Čuháková.

Chlapec zrejme nepočítal s dôsledkami, ktoré si môže sám spôsobiť. "Štrnásťročný žiak základnej školy čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov, ich držanie a obchodovanie s nimi," informuje Čuháková.

Podľa trestného zákona hrozí za tento zločin trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. V prípade mladistvého páchateľa sa znižuje spravidla na polovicu. Polícia nedávno zasahovala aj na ceste, keď zastavila 22-ročného mladíka priamo na kruhovom objazde. Už dlhšie mali podozrenie na obchodovanie s drogami, ktoré sa im potvrdilo.S putami na rukách skončil opretý o kapotu vozidla. Pozrite si archívnu reportáž. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy