Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Mladík zrazil deväťročného školáka. Trest za tragickú nehodu prijal s pokorou
Zdielať na

Mladík zrazil deväťročného školáka. Trest za tragickú nehodu prijal s pokorou

PREŠOV / Pred Okresným súdom v Prešove vo štvrtok začal a zároveň aj hneď skončil prípad tragickej nehody, pri ktorej vlani zahynul iba 9-ročný školák. Jeho babka vtedy skončila v nemocnici v kritickom stave. Za nehodu súd poslal do väzenia mladého muža z oproti idúceho auta. Ten všetko oľutoval a k tragédii, ktorú spôsobil, sa postavil s pokorou.

Stalo sa to vlani v septembri. Autom viezla babka vnučku a vnuka do školy. Do cesty im vbehlo osobné auto, za jeho volantom sedel čerstvý vodič, vtedy iba 19-ročný mladík. Zrážka mala tragické následky.

"Deväťročný chlapec utrpel mnohopočetné vážne poranenia celého tela, ktorým žiaľ aj napriek snahe záchranárov podľahol," informoval krátko po tragickej nehode Boris Chmel, hovorca záchranárov. 

Šimon mal iba deväť rokov. Bol na mieste mŕtvy. Zranená bola po nehode i jeho sestra. Babka skončila vo vážnom stave v nemocnici. Dýchali za ňu prístroje a jej život visel na vlásku.

Od nehody ubehlo osem mesiacov. Vo štvrtok sa pred súd postavil ten, ktorý za ňu ponesie zodpovednosť. Mladý vodič z oproti idúceho auta. K tomu, čo spravil sa postavil ako chlap.

Na nehodu si nespomína

"Chcem sa ospravedlniť za to, čo sa stalo. Ľutujem to dodnes a budem to stále ľutovať, že som nedával pozor," priznal odsúdený vodič Vratislav. 

"Obvinený je vinný z prečinu usmrtenia v jednočinnom súbehu s prečinom ublíženia na zdraví, za čo mu bol uložený trest odňatia slobody v trvaní šestnástich mesiacov so zaradením do ústavu na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia." ozrejmila hovorkyňa Krajského súdu v Prešove. 

Mladík, ktorého aktuálne čakajú maturity, poputuje do väzenia. Sám skončil po nehode v nemocnici. Na detaily toho osudného dňa si však nespomína. 

"Pamätám si večer a druhý deň už vôbec, ako som sa zobudil v nemocnici," povedal Vratislav. 

Vratislavove priznanie i rozhodnutie súdu je právoplatné. Mladík si navyše štyri roky za volant nesadne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy