Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Napäté vzťahy Fica a Kisku. Môže byť za nimi nevhodný status na sociálnej sieti
Zdielať na

Napäté vzťahy Fica a Kisku. Môže byť za nimi nevhodný status na sociálnej sieti

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Nie je žiadnym tajomstvom, že vzťah Roberta Fica a Andreja Kisku je napätý. Premiér napríklad kritizoval prezidenta za prijatie dalaljámu, prezident zase predsedu vlády za to, že napriek kauze Bašternák drží vo funkcii ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Naposledy sa naši najvyšší ústavní činitelia dokonca ignorovali. Bolo na sneme združenia miest a obcí tento týždeň.

Na sneme predviedli dve hodiny mlčania, odvracania, nereagovania a chýbalo aj obyčajné podanie rúk. Podľa hovorcu prezidenta podanie rúk bolo, ale mimo kamier. 

"Prezident sa s premiérom pred vystúpením na ZMOS-e krátko stretli v salóniku, podali si ruky a porozprávali sa," uviedol hovorca prezidenta Roman Krpelan. Podľa ministra Richtera, ale nešlo o priateľské stretnutie a riešili práve jedu z príčin ich chladného vzťahu. "Pôvod toho problému spočíval v tom, že pán Baťo zavesil na Facebook status, ktorý nie je pravdivý. Zaujímavé je, že po tomto konflikte ten status zmizol zo siete." Takýto spôsob komunikácie pokladá Richter za neprípustný, pokiaľ ide o hlavu štátu.

O ničom nikto nevie

Prezidentská kancelária sa vyjadrila, že o žiadnom statuse nevedia. Rovnako ani o ničom, čím by mohol prezident premiéra uraziť. Premiérova hovorkyňa odmietla komentovať situáciu okolo sporov dvoch najvyšších ústavných činiteľov. "Sme za konštruktívne vzťahy s pánom prezidentom," vyjadrila sa hovorkyňa vlády Beatrice Szabóová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy