Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hádka v osade pod Tatrami sa zmenila na hromadnú bitku
Zdielať na

Hádka v osade pod Tatrami sa zmenila na hromadnú bitku

KEŽMAROK / Policajti z Kežmarku aj Popradu a dve posádky záchranárov museli v sobotu večer zasahovať v osade v Huncovciach. Miestni sa začali hádať a nezostalo len pri slovnej výmene názorov.

Bitka, hádky a krik. Takto to v sobotu večer vyzeralo v osade Huncovce. Dôvodom konfliktu boli podľa miestnych obyvateľov peniaze. 

Je čas sociálnych dávok a vtedy miestni obyvatelia vracajú peniaze tým, ktorí im požičali. Problém je v tom, že veritelia chcú späť dvojnásobok. 

Alkohol a sociálne dávky

"Z ničoho nič prišiel a chcel sa biť. Môjmu bratovi a jeho žene začal vulgárne nadávať. Zobral tyč a začal všetko rozbíjať," povedal pre TV JOJ miestny obyvateľ. Ako dodala ďalšia svedkyňa incidentu, keď sa ľudia opijú, pobijú sa.

Úžera je začarovaný kruh, ktorý sa zatiaľ v osadách nevyriešil. Už aj policajti a záchranári vedia, že počas vyplácania sociálnych dávok strávia niekoľko hodín medzi osadníkmi. Záchranári ošetrujú dobitých ľudí a policajti sa snažia rozdeliť a upokojiť rozhádané skupiny.

Mnohých obyvateľov Huncoviec už tieto hádky nebavia a pomáhajú policajtom aj záchranárom. V tejto osade miestni obyvatelia medzi sebou celkom dobre vychádzajú a vedia si aj pomáhať. V čase dávok príde okrem peňazí aj alkohol a ten na pár hodín všetko zmení. Vyšetriť takéto hádky je aj pre kežmarských policajtov, ktorí poznajú miestne pomery, náročné. A tak ani táto výmena názorov zatiaľ konkrétneho vinníka nemá. "Boli prijaté dva priestupky proti občianskemu spolunažívaniu. Polícia sa vecou ďalej zaoberá a situáciu monitoruje," uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy