Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Macron žije s o 25 rokov staršou učiteľkou, miloval ju už ako tínedžer
Zdielať na

Macron žije s o 25 rokov staršou učiteľkou, miloval ju už ako tínedžer

Google News Button Sledovať správy

PARÍŽ / Prvou dámou Francúzska sa možno stane bývalá učiteľka divadelného krúžku Brigitte Trogneux (64). Jej manžel, politik Emmanuel Macron (39), vyhral v nedeľu prvé kolo prezidentských volieb. Svoju o dvadsaťpäť rokov staršiu manželku zvádzal už na strednej škole, kde ju v sedemnástich rokoch požiadal o roku. O niekoľko rokov neskôr odišla od manžela a troch detí.

Brigitte Trogneux sa s Macronom prvýkrát stretla, keď mal pätnásť rokov. "V sedemnástich mi Emmanuel povedal: Nech urobíte čokoľvek, ožením sa s vami," spomína Trogneux.

Homosexuál?

Dohromady sa dali o tri roky neskôr, keď hral Macron v divadelnom predstavení. ktoré Trogneux pripravovala v jezuitskej škole v meste Amiens. 

Budúci politik sa potom presťahoval do Paríža, kde začal chodiť do posledného ročníka strednej školy. "Stále sme si volali, strávili sme hodiny a hodiny na telefóne," povedala. Postupne svojou trpezlivosťou prekonal všetok odpor staršej ženy, ktorá mu nakoniec podľahla.

Učiteľka sa po čase za Macronom presťahovala do hlavného mesta a rozviedla sa. V roku 2007 pár svoj vzťah spečatil svadbou, hoci si Brigitte nechala priezvisko, ktoré nosila za slobodna.

"Hrozne veľa jej dlhujem. Výrazne prispela k tomu, aby som sa stal tým, kým som dnes," povedal Macron. Počas kampane sa stal terčom ohovárania, že žije dvojitý život s o 25 rokov staršou ženou, ale v skutočnosti je homosexuál. 

Všetky obvinenia označil za absurdné. Trogneux je podľa neho ženou jeho života, za ktorú sa nehanbí a ich vzťah je plne funkčný. "Neskrývam ju. Je súčasťou môjho života, vždy to tak bolo. Ak ma zvolia, pardon, ak nás zvolia, bude so mnou," uistil voličov politik.

Súvisiace články