Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Streľba na auto Andreja Hrnčiara. Došlo k nedorozumeniu policajtov
Zdielať na

Streľba na auto Andreja Hrnčiara. Došlo k nedorozumeniu policajtov

Google News Button Sledovať správy

STREČNO,MARTIN / K mimoriadnej udalosti došlo v nedeľu v noci na ceste medzi Strečnom a Martinom. Polícia tam naháňala luxusné vozidlo značky BMW, ktoré prekročilo povolenú rýchlosť. Keďže nezastavilo, použili muži zákona varovný výstrel. Situácia mala napokon zaujímavé vyvrcholenie. Vyšlo totiž najavo, že polícia prenasledovala a strieľala po služobnom aute podpredsedu národnej rady Andreja Hrnčiara, informoval portál Plus 7 dní.

"Za nami sa zjavili policajné svetlá, môj vodič tak isto zapol policajné svetlá, aby naznačil svojim kolegom, ktorí išli za nami, že je to policajné vozidlo," opisuje situáciu podpredseda národnej rady. Hliadka auto s ústavným činiteľom prenasledovala ďalej. Podľa týždenníka Plus 7 dní zaznel dokonca varovný výstrel. Obe autá zastavili asi po desiatich kilometroch v Martine.

 "Pokiaľ viem, sa tam zastaviť nedalo, lebo pod Strečnom sa asi veľmi zastaviť nedá," vysvetľuje Hrnčiar. Verzia podpredsedu parlamentu je len verziou A. Hliadka, ktorá auto naháňala, môže mať na veci iný názor. Rozlúsknuť by to mohlo policajné prezídium, ktoré nariadilo kontrolu. Lenže zatiaľ mlčí. Čiže zatiaľ nevieme, prečo chceli auto zastaviť, ani to, či si počas prenasledovania hliadka hrnčiarovo auto prelustrovala. Ak by tak urobila, zrejme by sa na mieste otočila a bolo by po všetkom. Podľa bývalého šéfa úradu na ochranu ústavných činiteľov sa to nemuselo stať. Vidí viacero pochybení v komunikácii. V prvom rade mal vodič použiť maják od začiatku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy