Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Film Únos rozhýbal politickú scénu, zrušenie Mečiarových amnestií pripustil aj Fico
Zdielať na

Film Únos rozhýbal politickú scénu, zrušenie Mečiarových amnestií pripustil aj Fico

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Ku kontroverznej téme Mečiarových amnestií sa dnes vo videu na sociálnej sieti vyjadril aj premiér Fico. Urobil tak pár dní po tom, čo zrušenie amnestií pripustil minister kultúry. Marek Maďarič po stredajšej premiére filmu Únos povedal, že k tomu dospieva po publikovaní názorov viacerých právnikov v našej spoločnosti. Fico sa v zverejnenom videu vyjadril, že si najskôr počká na stanovisko Ústavného súdu.

Bezprostredne po zhliadnutí filmu o zavlečení Michala Kováča mladšieho do Rakúska, sa k zrušeniu Mečiarových amnestií pozitívne vyjadril minister kultúry Marek Maďarič. Za ich zrušenie by hlasoval aj smerácky poslanec Erik Tomáš a najnovšie sa k téme vyjadril aj premiér, Robert Fico. Je za ich zrušenie, no najprv chce poznať názor Ústavného súdu.

"Amnestie Vladimíra Mečiara z roku 1998 som vždy považoval za morálny suterén a tvrdo som ich od samotného začiatku kritizoval. Mám však právny názor, že ich nevieme len tak jednoducho zrušiť prijatím Ústavného zákona. Ak Ústavný súd povie, že je možné zrušiť amnestie prezidenta, v tomto prípade amnestie Vladimíra Mečiara nevidím žiadny dôvod prečo by sme tak nemohli urobiť, ale nerobme svojvoľne niečo na čo nemáme oprávnenie v ústave," vyjadril sa premiér vo videu, ktoré zverejnil na svojom facebookovom profile.

Pozrite si video, ktoré premiér zverejnil na sociálnej sieti:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy