Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Predseda vlády Robert Fico ustál odvolávanie
Zdielať na

Predseda vlády Robert Fico ustál odvolávanie

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V Národnej rade sa žiadne prekvapenie nekonalo. Predseda vlády Robert Fico naďalej zostáva vo svojej funkcii. Parlament totiž neschválil návrh opozičných poslancov na vyslovenie nedôvery predsedovi vlády. Z prítomných 130 poslancov hlasovalo za odvolanie premiéra 60, proti bolo 70 poslancov.

Pri rečníckom pulte sa počas mimoriadnej schôdze vystriedali desiatky opozičných poslancov s argumentami, prečo by mal byť Robert Fico odvolaný. "Nič také ako vlaky zadarmo nie je. Zdravotníctvo zadarmo, obed zadarmo, energie zadarmo, to neexistuje. Nič také nie je. Vždy to musí niekto zaplatiť," povedala poslankyňa Jana Cigániková zo SaS.

Argumenty opozície na odvolávanie premiéra podľa účasti v rokovacej sále zaujímali len hŕstku poslancov. Medzi tými, ktorí v sále chýbali, bol aj samotný predkladateľ návrhu Igor Matovič. Potom ako si odrečnil 3 hodiny aj keď sa v sále zjavil, svojim opozičným kolegom záujem nevenoval. Sála sa naplnila až pred samotným hlasovaním. Odvolať premiéra Roberta Fica sa opozícii neporadilo ani tento raz a to aj napriek tomu, že mimoriadna schôdza trvala skoro 12 hodín. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy