Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Z Bratislavy herne nezmiznú
Zdielať na

Z Bratislavy herne nezmiznú

BRATISLAVA / Hazard v Bratislave bude aj naďalej. Po emotívnom zasadaní mestského zastupiteľstva o tom rozhodli mestskí poslanci. Sporili sa hlavne o tom, či herne a kasína zregulujú a ponechajú aspoň v hoteloch či nákupných centrách. Nakoniec však kontroverzné všeobecne záväzné nariadenie o zákaze neprešlo vôbec.

Už od skorého rána to bolo pred Bratislavským magistrátom, ale aj priamo na rokovaní zastupiteľstva, nabité emóciami. Na jednej strane zástupcovia absolútneho zákazu hazardu, na strane druhej zástancovia jeho regulácie. Priestory zaplnili do posledného miesta. To ešte mestskí poslanci zrejme ani netušili, že ich čaká dvanásťhodinový maratón. Na jednom sa zhodli všetci. Hazardu je v Bratislave veľa. Po celý deň sa však priečili na tom, či hazard zakázať úplne, tak ako to požadovala petícia, alebo ho výrazne zregulovať. 

Výsledok? Nariadenie o zákaze hazardu neschválili.

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal zvolá petičný výbor a s jeho členmi bude hovoriť o ďalšom postupe pri obmedzení hazardu v Bratislave. Nesrovnal to povedal na mimoriadnom brífingu a reagoval tak na štvrtkové hlasovanie mestského zastupiteľstva, pri ktorom poslanci rozhodli o tom, že približne tristo herní z mesta nezmizne. Ako uviedol, téma hazardu v Bratislave sa pre neho nekončí. Primátor zároveň poďakoval všetkým obyvateľom, ktorí svojím podpisom v petícii vyjadrili svoj názor na hazard, ľuďom, ktorí sa pričinili o zbieranie podpisov, ako aj poslancom, ktorí hlasovali za návrh nariadenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy