Polojasno
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Trump sa nevzdáva. Moslimov nechce
Zdielať na

Trump sa nevzdáva. Moslimov nechce

Google News Button Sledovať správy

WASHINGTON D.C. / Americký prezident Donald Trump zvažuje vydanie nového príkazu týkajúceho sa imigrácie. Jeho predošlé nariadenie zablokoval súd. Uviedol, že nový príkaz by sa pravdepodobne veľmi nelíšil od toho pôvodného, ktoré dočasne zmrazuje utečenecké programy a zakazuje občanom siedmich moslimských štátov vstup na územie USA.

Nové nariadenie by mohlo byť podľa Trumpa vydané už v pondelok. Na otázku novinárov, či vydá nový exekutívny príkaz, odpovedal: "Mohlo by to tak byť. Z bezpečnostných dôvodov sa musíme poponáhľať," uviedol. 

Trump vo štvrtok neuspel na odvolacom súde v San Franciscu. Trojčlenný senát odmietol obnoviť platnosť dekrétu, ktorý pozastavil federálny súd. Prezident potvrdil, že verí vo svoje víťazstvo v právnom spore ohľadom vydaného nariadenia. "Nanešťastie si to vyžaduje určitý čas. Túto bitku ale vyhráme. Máme aj iné možnosti, napríklad vydanie celkom nového príkazu," dodal.

Do štrnástich dní môže vyzvať odvolací súd, aby znovu prehodnotil štvrtkový verdikt, prípadne sa obráti s naliehavou žiadosťou na najvyšší súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy