Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Falco žil na metrovej reťazi, hrozila mu otrava krvi
Zdielať na

Falco žil na metrovej reťazi, hrozila mu otrava krvi

MATEJOVCE NAD HORNÁDOM / Ešte vlani v októbri vysťahovali jednu z tamojších osád v gelnickom okrese. Obyvatelia zanechali spúšť v podobe neporiadku a jedného psa. Už vtedy Gelničania upozorňovali na to, že zviera nie je v poriadku a potrebuje pomoc. Jeho stav bol vážny.

Jedna z obyvateliek Gelnice považovala psa za týraného. Bol priviazaný o reťaz a nemal ju dlhú viac ako jeden meter. Pracovníci útulku sa rozhodli konať na základe podnetu Regionálnej veterinárnej správy. Pes bol po ich príchode v zúboženom stave.

Nechodil na jednu nohu. Nebola zlomená, ale pohrýzená od iných psov. Na zadnej labke mal infekciu a silný zápal. Pomoc prišla podľa pracovníkov útulku v poslednej chvíli.

Falco už absolvoval niekoľko operácií a z najhoršieho je vonku. Majitelia opäť zlyhali na celej čiare. V osade bol pes iba od leta, dokonca je aj čipovaný. Ide o čistokrvného čuvača s papiermi. V rodine, kde bol pôvodne, sa mal dobre až do chvíle, kým neublížil domácej. Po polroku schudol 13 kíl. Celú zimu strávil pod prístreškom a na reťazi. Pôjde na adopciu.

Súvisiace články