Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Súd nariadil utratiť psa, očistili ho až testy DNA
Zdielať na

Súd nariadil utratiť psa, očistili ho až testy DNA

DETROIT / Americká rodina musela bojovať za záchranu svojho psa po tom, čo údajne pohrýzol psa susedov. Sudca bol najskôr neoblomný a údajného agresora poslal na smrť. Zachránili ho až testy DNA, ktoré potvrdili, že čin nespáchal.

Do rodiny Penny a Kennetha Jobových sa pes Jeb dostal náhodou. V januári minulého roka ho našli uviazaného v jednom z opustených domov v Detroite. Jeho majiteľ zomrel. Asi ročného psa od istej smrti zachránila dobrovoľníčka z odchytovej stanice. Akonáhle Jeba zbadala, napadlo jej, že by mohol byť skvelým asistenčným psom pre jej otca Kennetha, ktorý je vážne chorý, píše CNN.

Nedostatok dôkazov

Jeb prešiel výcvikom a Kennethovi následne pomáhal pri chôdzi, dvíhal predmety zo zeme. Pokojné spolužitie skončilo vlani v auguste. Sused Kennetha Joba, Christopher Sawa, uvidel, ako sa pes Jeb skláňa nad jeho štvornohým miláčikom Vladom. Sawa vybehol z domu a svojho psa sa snažil neúspešne oživiť.

Celý prípad skončil na súde. Zo smrti Vlada vinil sused práve psa Jeba. Vo svojej výpovedi uviedol, že Jeb bol vždy agresívny a išiel z neho strach. Penny a Kenneth vypovedali, že v osudný deň im Jeb vážne ušiel z domu, ale jeho kroky nesmerovali k susedom. Právnik manželov poukazoval na nedostatok dôkazov. Argumetny však súd nepresvedčili a Jeb mal byť utratený.

Jeho majiteľa ale napadlo, že požiada o testy DNA. S týmto krokom dlho váhal, pretože si mysleli, že telo Vlada bolo spálené. Súd však počas procesu nariadil jeho uloženie do chladiaceho boxu. Sudca žiadosti vyhovel a z rán mŕtveho psa odobrali forenzní špecialisti DNA, porovnali ju s DNA Jeba. Ukázalo sa, že za jeho smrť skutočne nemôže on.

Manželia si Jeba odniesli domov. Museli podpísať dohodu so svojím susedom, že sa už nikdy neobjaví na jeho záhrade.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy