Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hillary Clinton rečnila prvýkrát od inaugurácie. Budúcnosť je žena
Zdielať na

Hillary Clinton rečnila prvýkrát od inaugurácie. Budúcnosť je žena

Google News Button Sledovať správy

NEW YORK / Neúspešná demokratická kandidátka Hillary Clinton mala prvý prejav od chvíle, kedy ju v prezidentskom súboji porazil Donald Trump. Navzdory prekážkam zostáva presvedčená, že budúcnosť je žena. Niekdajšia prvá dáma zverejnila video pri príležitosti prebiehajúcej konferencie zameranej na postavenie žien v spoločnosti.

Hillary Clinton vyjadrila svoje sympatie k protestnému pochodu žien vo Washingtone po inaugurácii Donalda Trumpa. "Pozrite sa na pochod, ktorý organizovali ženy minulý mesiac. Sálala z neho obrovská energia, ktorá povzbudila milióny ľudí na celom svete," povedala.

Pochodu sa zúčastnilo približne milión ľudí. Ďalšie tisíce zaplnili ulice v New Yorku, Los Angeles, Chicagu či Bostone. K manifestácii za práva žien sa pridali ďalšie tisíce ľudí vo svete. "Buďte odvážne. Potrebujeme silné ženy, aby povstali a prehovorili," pokračovala v prejave niekdajšia prvá dáma.

​Uviedla, že ženy sú podľa nej hlavnými hrdinkami, ktoré tvoria históriu a rozbíjajú sklenené stropy. Tento výraz pre boj s diskrimináciou bol jedným z hesiel kampane demokratickej kandidátky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy