Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nová éra parlamentu: Poslancov čaká prvá schôdza s novým rokovacím poriadkom
Zdielať na

Nová éra parlamentu: Poslancov čaká prvá schôdza s novým rokovacím poriadkom

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V utorok sa začne prvá tohtoročná schôdza parlamentu. Poslanci by už mali pracovať podľa nového rokovacieho poriadku, ktorého schvaľovanie sprevádzalo veľa kriku. Je pravdepodobné, že ani nové pravidlá nezabránia konfliktom.

Od chvíle, ako koalícia predstavila nový rokovací poriadok sa začal súboj Danko vs. Matovič."Takým istým správaním som urobil poriadok s ľuďmi podobným vám, ako bol Slota v SNS, také isté správanie, také isté hulvátstvo," povedal predseda národnej rady Andrej Danko. "Je mi veľmi ľúto, že Národná rada má vás ako predsedu. Aj keď som vám dala hlas, najradšej by som ho zobrala," povedala poslankyňa Erika Jurinová.  

Od utorka budú mať zákonodarcovia obmedzený čas na vystúpenia v rozprave a nebudú si môcť pomáhať grafmi či transparentmi. V sále už nemôžu jesť a nebudú môcť robiť fotky, ani videá. "O tom je rokovací poriadok, aby každý vedel, čo musí a čo môže a nie čo chce. Lebo niektorí si myslia, že je to len zdrap papiera," povedal podpredseda parlamentu Béla Bugár. "Určite nezmením svoje vystupovanie. Všetky kruté fakty, ktorými nastavujem zrkadlo zlodejom, ktorí nám vládnu a budem na nich naďalej poukazovať a môžu mi dať pokút, koľko chcú," povedal poslanec Igor Matovič.

Na najbližšej schôdzi sa poslanci okrem iného budú opätovne zaoberať rušením mečiarových amnestií, vyslaním našich vojakov na výcvik do Lotyšska, ktoré je našim spojencom v NATO a zmenou volieb županov z dvojkolových na jednokolové.

Súvisiace články