Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Procházka stále nevie, či pôjde do Luxemburgu
Zdielať na
Politika

Procházka stále nevie, či pôjde do Luxemburgu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Radoslav Procházka sa do Luxemburgu tak ľahko nedostane. V pondelok je posledný termín, do ktorého mal zaslať dodatočné podklady, vrátane kompromitujúcej nahrávky o financovaní jeho prezidentskej kampane. Súdna rada ale svoje stanovisko napriek tomu nemení.

Pred dvoma mesiacmi Súdna rada schválila Radoslava Procházku ako kandidáta na sudcu Všeobecného súdu Európskej únie. Svoje stanovisko nemení ani po tom, čo si z Luxemburgu od neho vyžiadali takzvanú Matovičovu nahrávku.

Práve na nej zaznela veta pol na pol, ktorou niekdajší prezidentský kandidát Radoslav Procházka od kolegu Matoviča žiadal, či by v jeho regionálnych novinách mohol inzerovať sčasti takpovediac načierno. Pre podozrenie z krátenia dane kauzu skúmala aj Národná kriminálna agentúra, vyšetrovanie nezákonného financovania Procházkovej kampane ale napokon ukončila s tým, že celú vec odmietla.  

Súdna rada Procházku odobrila desiatimi hlasmi z pätnástich. Tí, ktorí boli proti poukazujú na to, že dôležitá v jeho prípade nie je len odbornosť, ale aj morálny kredit a práve ten zrejme budú v Luxemburgu bližšie skúmať.  

Súvisiace články