Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Trump sa týždeň pred voľbami doťahuje na Clinton
Zdielať na
Politika

Trump sa týždeň pred voľbami doťahuje na Clinton

Zdroj: Profimedia

Google News Button Sledovať správy

WASHINGTON / Ešte minulý týždeň dávali prieskumy americkej kandidátke na prezidenta Hillary Clinton náskok 4 až 14 percent nad Donaldom Trumpom. Podľa najnovších prieskumov ale miliardár stráca iba jedno percento.

Podľa posledného prieskumu, ktorý sa uskutočnil minulý týždeň, stráca republikánsky uchádzač o Biely dom Donald Trump na demokratickú exministerku zahraničných vecí Hillary Clinton iba jedno percento v rámci štatistickej odchýlky.

Z väčšiny predvolebných prieskumov v minulých týždňoch vzišla víťazne Clinton, pričom jej náskok sa pohyboval medzi 4 až 14 percentami. Podľa prieskumu, ktorý sa uskutočnil v čase od 25. do 28.10. medzi 1781 potencionálnymi voličmi by Clinton získala 46 percent a Trump 45 percent.

Raz vo vedení

​Väčšinu voličov v rozhodovaní neovplyvní oznámenie FBI, že preskúma ďalšie nové e-maily odoslané zo súkromného účtu Clinton v čase, keď bola šéfkou diplomacie.

Trumpovi sa naposledy podarilo na Clinton výrazne dotiahnuť v priebehu augusta. Na začiatku septembra prieskum televízie CNN Trumpa dokonca poslal do vedenia o 2 percentá.

Zlom priniesli prezidentské debaty. Všetky tri ovládla ženská kandidátka, ktorá sa začala miliardárovi vzdiaľovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy