Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Malej Fatre našli záchranári telo, v oblečení boli doklady
Zdielať na

V Malej Fatre našli záchranári telo, v oblečení boli doklady

MALÁ FATRA / Už od februára bol nezvestný 36-ročný Pavol Pacík zo Žiliny. Spolu s priateľmi sa vybral na chatu pod Suchým, kde plánovali všetci prespať. Po polnoci ale Pavol z chaty odišiel. Ráno ho začali hľadať kamaráti so záchranármi. Až v sobotu našli horskí záchranári kostrové pozostatky, ktoré by mohli patriť práve nezvestnému.

Do pátrania boli koncom februára a začiatkom marca zapojené desiatky profesionálov i dobrovoľníkov. Do poslednej chvíle všetci verili, že Pavla nájdu.

Našli kostru

Každý dňom sa ale nádej zmenšovala a mohlo za to aj nepriaznivé počasie. S najväčšou pravdepodobnosťou v sobotu našli horskí záchranári práve Pavlove pozostatky.

"Telo sa našlo mimo turistického chodníka v strmom lesnom poraste medzi stromami v úžľabine," upresnil záchranár Peter Muráň.

"Môžeme potvrdiť, že v sobotu bol pracovníkmi horskej záchrannej služby nájdený kostrový nález a to ľudská lebka s kosťami, ktorý bol čiastočne zaodetý," dodala žilinská krajská hovorkyňa Jana Balogová.

Doklady v oblečení

Pozostatky ležali len tri kilometre od chaty. Je možné, že ide práve o nezvestného Pavla, ktorého naposledy videli v modrej mikine a rifliach.

"V oblečení mal aj doklady," dodal Muráň.

"Na miesto bol privolaný lekár, ktorý konštatoval, že ide o kostrový nález ľudských pozostatkov a vo veci bude nariadená prehliadka a pitva mŕtvoly," uzavrela hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy