Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Andrejovi Dankovi chýba úcta k ženám, tvrdí Richard Sulík
Zdielať na

Andrejovi Dankovi chýba úcta k ženám, tvrdí Richard Sulík

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA – Predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) má podľa lídra politickej strany SaS problém so ženami. Sulík preto vyzval Danka, aby prestal na poslankyne zo SaS útočiť a začal sa správať slušne tak, ako to prislúcha predsedovi národnej rady.

Richard Sulík v posledných týždňoch s prekvapením a aj znepokojnením sleduje správanie predsedu parlamentu Andrej Danka. "Mám na mysli správanie sa Danka k ženám, ktoré je ďaleko za hranicou toho, čo je v slušných spoločnostiach akceptovateľné," povedal Sulík s tým, že sa mu nepáči, keď má Danko problém s tým, že si poslankyňa za SaS Jana Cigániková dovolila v rokovacej sále zjesť keksík.

"Následne neobvykle arogantným spôsobom urazil predsedníčku poslaneckého klubu SaS Natáliu Blahovú, keď jej na grémiu povedal, citujem: "Kto ste vy, pani poslankyňa? Ja som právnik, vy ste len učiteľka zo škôlky." Sulík preto Dankovi pripomína, koľko škôd za posledné desaťročia napáchali v tejto krajine právnici a koľko učiteľky v materských školách. "Na jeho mieste by som bol ticho," povedal. 

Tehotenstvo Nicholsonovej

Poslednou kvapkou podľa Sulíka bol minulotýždňový výstup Danka na poslaneckom grémiu voči podpredsedníčke parlamentu Lucii Nicholsonovej (SaS). "Jeho vyhrážanie sa odvolaním Lucie Nicholsonovej z dôvodu tehotenstva dokazuje, že mu chýba elementárna slušnosť k ženám," dodal Sulík.

No a zaradiť ženu päť dní po pôrode na vedenie schôdze je dôvodom na vyhľadanie odbornej pomoci. Toto podozrenie potvrdzuje podľa Sulíka aj Dankovo najčerstvejšie vyjadrenie, že "do parlamentu prichádza hystéria, až taká zženštilosť".

​V závere vyzval predsedu parlamentu, aby prestal útočiť na poslancov a poslankyne a začal sa správať slušne, tak ako si zaslúžia a ako to prislúcha funkcii predsedu národnej rady, ktorú zastáva. "Dôrazne sa ohradzujem voči útokom na moje kolegyne v strane Sloboda a Solidarita, ktoré odvádzajú solídnu opozičnú prácu," povedal Sulík a dodal "sme tu svedkami prejavovania sa akéhosi problému so ženami. Andrej Danko zbabelo strčí hlavu do piesku, pokiaľ ide o odvolanie Roberta Kaliňáka a na ženách si lieči svoje komplexy".

Súvisiace články

Najčítanejšie správy