Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Jaroslav Naď prišiel vypovedať na NAKA
Zdielať na

Jaroslav Naď prišiel vypovedať na NAKA

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Bezpečnostný odborník Jaroslav Naď prišiel vypovedať pred vyšetrovateľa NAKA v súvislosti s podozrením ohľadne zverejňovania utajovaných skutočností.

Jaroslav Naď prišiel v sprievode svojho advokáta Daniela Lipšica na NAKA.

​Má vypovedať vo veci podozrenia o utajovaných skutočnostiach.

Jaroslava Naďa, experta OĽANO pre bezpečnostné otázky, obvinila polícia z prezradenia utajovaných skutočností. Podľa vyšetrovateľa NAKA sa Naď dopustil trestného činu ohrozovania utajovanej skutočnosti tým, že vyžiadané informácie poskytol tretím osobám. Na svojom facebookovom profile to oznámila polícia. Naďovi mala NAKA dokonca zabaviť aj telefón. K situácii sa vyjadril aj premiér Peter Pellegrini, ktorý si overil, či polícia a prokuratúra konala tak, ako mala.

Vzhľadom na medializované informácie o obvinení bývalého dlhoročného zamestnanca Ministerstva obrany SR a súčasného politika OĽaNO Jaroslava Naďa sa v stredu predseda vlády SR Peter Pellegrini uistil, že tak ako v minulých podobných prípadoch koná polícia pod dohľadom prokuratúry a v súlade so zákonom. 
"Polícia Jaroslavovi N. nielen zabavila mobilný telefón, ale aj vzniesla obvinenie zo spáchania trestného činu ohrozovania utajovanej skutočnosti. Preto odmietam akékoľvek účelové spochybňovanie práce orgánov činných v trestnom konaní len preto, že sa to niekomu práve politicky hodí," 
uviedol Peter Pellegrini.

Pellegrini na piatok zvolal mimoriadnu bezpečnostnú radu. 

​Jaroslav Naď sa vyjadril pre novinárov:

"Komunikujem s množstvom ľudí. Pri jednej komunikácii s mojim kamarátom som položil otázky, ktoré sa týkali vyšetrovania kauzy Skripaľ v Salisbury. Ide o pokus o vraždu bývalého ruského agenta. položil som otázku, nedostal som na ňu odpoveď. To je v rýchlosti k tomu obvineniu. Považujem obvinenie za absurdné a nepodložené," povedal Jaroslav Naď. Spomínaný kamarát je z bezpečnostného prostredia.

"Oznamovateľom je pán Balciar, ako inak," dodal Naď. Blaciar naňho podal aj ďalšie trestné oznámenie v súvislosti s jeho podnikaním v minulosti a aj v spojitosti s jedným z novinárov, ktorého mal Naď podľa oznámenia korumpovať. "Vo svedeckých výpovediach som videl evidentné klamstvá," hovorí Naď. "Telefón mi nevrátili a neviem, kedy mi ho vrátia." Vyšetrovatelia si pýtali prístupové heslá, tie im však Jaroslav Naď nedal. Daniel Lipšic podal šťažnosť voči vzneseniu obvinenia.

Naď vinu popiera:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy