Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Žena chcela v Bratislave okradnúť dôchodkyňu. Naháňal ju vnuk v pyžame
Zdielať na

Žena chcela v Bratislave okradnúť dôchodkyňu. Naháňal ju vnuk v pyžame

BRATISLAVA / Televízia JOJ má k dispozícii video, ktoré zachytáva podozrivú staršiu ženu z Pezinka. Tá sa vydávala za pracovníčku Sociálnej poisťovne. Pod zámienkou preplatku za lieky sa pokúsila okradnúť o 70 eur dôchodkyňu priamo v jej byte na Záhradníckej ulici v Bratislave. Netušila ale, že 83-ročná majiteľka nie je sama doma a vedľa v izbe spal jej vnuk.

Vnuk okradnutej dôchodkyne sa zobudil v byte na reči údajnej pracovníčky poisťovne o preplatku za lieky. Kým vstal, 65 ročná žena už utekala preč. V šortkách ju teda naháňal po schodoch, neskôr po ulici. Chytil ju v uličke pri Justičnom paláci.

Podozrivá po príchode policajtov tvrdila, že je po infarkte, že je jej zle a vyžiadala si preto záchranárov.

Medzitým vnuk poškodenej vysvetľoval policajtom, čo sa stalo v byte o ulicu ďalej.

"Tu som ju chytil, peniaze z jednej buksy zmizli, v kabelke druhé. Už tretíkrát ju takto okradli. Toto patrí mojej babke, ona tam išla, že je zo sociálnej poisťovne, že napíše na papier, aké lieky užíva, ja som spal, kým som vyšiel, už bola dole na schodoch," opisuje vnuk poškodenej.

Neodbytná zlodejka

Podozrivej Zdenke do reči nebolo.  Vyjadriť sa k veci nechcela.

O chvíľu prišla policajtom podať vysvetlenie aj okradnutá dôchodkyňa. Tvrdila, že ju navštívila žena, ktorá jej priniesla z poisťovne akýsi preplatok za lieky z poisťovne, preukaz ale ukázať nechcela.

"Búchala na dvere, sa hrnula dnu, chodila za mňou po byte," opisuje dôchodkyňa. "Povedzte mi, aké lieky užívate, dostanete späť nejaké peniaze," pokračuje okradnutá.

"To je hanba, žena v jej veku, čo už má mať pochopenie a súcit so starými, tak takto chodí do bytu?"
pýta sa poškodená.

Dôverčiví dôchodcovia

Nie je to prvýkrát, čo dôchodkyňu niekto obral o peniaze. Zlodeji, vydávajúci sa za štátne inštitúcie, ju obrali pred časom o tritisíc eur.
 
"Poverený príslušník Policajného zboru vzniesol 65-ročnej Zdenke z okresu Pezinok obvinenie z prečinu krádeže," informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Poškodená žena má pre dôverčivých ľudí varovanie. "Aby naozaj nikoho nevpúšťali dnu, najhoršie sme na tom my, čo samy žijeme," vystríha.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy