Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Starenka sa modlila v kostole, traja chlapi jej ukradli bicykel
Zdielať na
Krimi

Starenka sa modlila v kostole, traja chlapi jej ukradli bicykel

MICHALOVCE / Dôchodkyňa z Michaloviec takmer prišla o svoj bicykel. Ulakomili sa naň traja osadníci práve vo chvíli, kým sa starenka modlila v kostole. Vďaka ukážkovej spolupráci všímavých obyvateľov a policajtov si ho však dlho neužili.

Helena išla na večernú omšu do kostola. No a zlodeji to okamžite využili. Za pár sekúnd jej ukradli bicykel. "Vyšla som von a chcela som ísť domov a bicykel tam nebol," tvrdí majiteľka bicykla Helena Balogová.

Krádež na vlastné oči videla mladá žena. Jej manžel ani na chvíľu nezaváhal, nasadol auta a snažil sa dlhoprstých dohnať. Medzitým privolal aj policajtov.  "Išiel naháňať tých Rómov, chytil ich," pokračuje Balogová.

Priznal sa sám

Dvaja z trojlístka zlodejov v rekordne krátkom čase skončili v rukách policajtov. Ďalší zrejme nechcel nechať kamarátov v štichu, a tak sa rozhodol, že on sám sa pôjde ku krádeži priznať.

"Ja som nemal bicykel, a tak som nahovoril uja, aby mi ukradol. Oni majú bicykel a ja nie," opisuje zlodej bicykla. Dôchodkyňa priznáva, že aj ona má na tom podiel viny. No ani vo sne by ju nenapadlo, že zlodeji sa na takomto mieste odvážia kradnúť.

Nebol zamknutý

"Práve to, že nebol zamknutý, lebo som zabudla kľúč, ale bolo tam veľa bicyklov a oni si môj vybrali," vysvetľuje Helena. Pani Helena je vďačná všetkým, ktorí jej pomohli získať späť svoj bicykel. Osadníkov naopak tešilo najmä to, že sú opäť na slobode. A aj keď sa zrejme dopustili len priestupku, trest ich určite neminie.

Na mieste bola redaktorka Andrea Grigovská:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy