Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dôchodkyňu prepadli v dome, útočník jej vrazil päsťou do tváre
Zdielať na

Dôchodkyňu prepadli v dome, útočník jej vrazil päsťou do tváre

SMOLNÍK / Dôchodkyňa z obce Smolník (okres Gelnica) zažila desivú noc. Vo vlastnom dome ju zbili a okradli dvaja maskovaní lupiči. Podľa polície všetko nasvedčuje tomu, že poznali jej zvyky.

Podľa informácií od susedov sa dôchodkyňa v noci zobudila na to, že jej niekto  chodí v dome. Videla iba dve tmavé postavy.

Päsťou do tváre

Hoci sa Mária na noc zamyká, nad ránom opäť vchodové dvere odomyká. Podľa susedov preto, aby ju ráno mohli skontrolovať. "Doposiaľ dvaja neznámi páchatelia vošli do domu cez neuzamknuté vchodové dvere," uviedla policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Dôchodkyňa povedala, že jeden z páchateľov jej vrazil päsťou do tváre a okamžite ju zaliala krv. "Potom páchatelia z domu odcudzili finančnú hotovosť približne 40 eur a mobil," dodala Mésarová.

Zotavovanie 10 dní

Pomoc obeti zavolali najbližší susedia, ktorých okamžite kontaktovala. Záchranári ju po prvotnom ošetrení previezli na chirurgické oddelenie do Krompách. Zo zranení sa stále zotavuje.

"Pacientka s poranením hlavy a otrasom mozgu bola prijatá na chirurgické oddelenie Nemocnice Krompachy na liečbu a ďalšie pozorovanie. Hospitalizácia je odhadovaná na 8 až 10 dní, podľa zdravotného stavu," uviedla hovorkyňa krompašskej nemocnice Marta Csergeová.

Veľké modriny

Dôchodkyňa má na tvári veľké modriny. Podľa jej opisu boli páchatelia oblečení v tmavom, jeden vyššej a druhý nižšej postavy. Policajti po páchateľoch stále pátrajú.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy