Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Mladíci prepadli dôchodcu vo vlastnom dome: Kradli, čo videli
Zdielať na
Krimi

Mladíci prepadli dôchodcu vo vlastnom dome: Kradli, čo videli

DRIENOVEC / Dôchodcu z Drienovca v okrese Košice-okolie vo vlastnom dome napadli dvaja mladíci. Kým jeden z nich muža dusil vankúšom, druhý kradol všetko, čo videl.

Dvojica zlodejov dôchodcu napadla, keď ešte spal.

Do domu chceli vojsť dverami, no zlomili kľučku. V tom si všimli, že okno do izby nie je celkom zatvorené a tak vošli tadiaľ. Keď sa Štefan zobudil, starší z dvojice pritlačil dôchodcovi hlavu do vankúša a vyhrážal sa mu, že ho zabije.

"Zobudil som sa na šramot. Vtedy jeden z nich ku mne priskočil a pritlačil ma k posteli. Kričal na mňa ´lež, lebo ťa zabijem!´," opisuje prepadnutie dôchodca.

S mečom v ruke

Štefan tvrdí, že mladík mal v ruke meč, ktorý našiel v jeho skrini. Mladší z dvojice zatiaľ prehľadával izby a kradol, čo zbadal.

"Obvinené osoby z domu odcudzili rôzne šatstvo, retiazku s príveskom zo žltého kovu, poháre, misy a tiež kuchynské nože," vyratúva košická krajská hovorkyňa Jana Mésarová.

Bojí sa

Následne obaja z domu zmizli. Štefan sa podľa jeho slov doma bojí byť. Uvažuje, že sa presťahuje do domova dôchodcov. "Nemám susedov a bojím sa tu už bývať," priznáva.

Mladíkov policajti chytili. Momentálne sú vo väzbe. "Vzhľadom na to, že zločin lúpeže spáchali na chránenej osobe, v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na 12 rokov," dodáva Mésarová.

Mladíci prepadli dôchodcu vo vlastnom dome, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy