Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Starenku dobili na smrť, útočníkov ešte stihla popísať v liste
Zdielať na

Starenku dobili na smrť, útočníkov ešte stihla popísať v liste

SMOLNÍK / Príšerný pohľad sa naskytol policajtom v Smolníku, keď našli na zemi dobitú dôchodkyňu bez známok života. Podľa informácii, ktoré získal reportér televízie JOJ Matúš Gavlák, pred smrťou stihla napísať list, v ktorom popisuje páchateľov.

Dôchodkyňu našli ležať v jej dome. Podnet dostali od miestnej poštárky.

Podľa informácii televízie JOJ brána pred domom bola síce zatvorená, no vchodové dvere odomknuté.

Plná schránka

Poštárke bolo zvláštne, že starenka má plnú schránku. Zburcovala obecný úrad i políciu. Eleonóru našli v izbe nehybne ležať a bola prikrytá.

"Známky poranenia svedčia o tom, že mohlo ísť o smrť zapríčinenú aj inou osobou," uviedol obhliadajúci lekár Stanislav Lazor. Nariadená bola pitva. 

Súvislosť s vlámaním

Kedy dôchodkyňa zomrela, zatiaľ známe nie je. "Rozsah odcudzených vecí ako aj ďalšie okolnosti prípadu sa v súčasnej dobe preverujú. Nebohá bola naposledy videná živá dňa 9.októbra," uviedla košická krajská hovorkyňa Jana Mésarová. Dobitú mala polovicu tváre.

Policajti overujú možnú súvislosť s vlámaním, keďže sa po dedine povráva, že z domu starenky zmizla elektronika. Podľa informácii televízie JOJ gelnickí policajti chytili troch podozrivých. Všetci sú z miestnej osady. "Vyšetrovateľ  už začal vo veci trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin lúpeže v súbehu so zločinom porušovania domovej slobody," dodala Mésarová. 

Starenka zanechala list, v ktorom popisuje páchateľov, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy