Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Trojročný za volantom. Keď opitá matka odpadla, šoféroval sám
Zdielať na

Trojročný za volantom. Keď opitá matka odpadla, šoféroval sám

Zdroj: Thinkstockphotos

WASHINGTON / Pohotová reakcia trojročného chlapca predišla možnej tragédii na štvorprúdovej ceste v americkom štáte Oklahoma. Keď jeho opitá matka odpadla za volantom, sám sa chopil riadenia a zrejme zachránil život sebe a rovnako starému súrodencovi. Ženu polícia zadržala a čelí obvineniu z ohrozenia bezpečnosti svojich detí, uviedla agentúra Reuters.

Tridsaťtriročná Taloa Foster sa rozhodla vyraziť so svojimi dvojčatami na cestu v ich dodávke po ceste pri meste Ada vzdialenom vyše 100 kilometrov od Oklahoma City. Matka ale pre množstvo alkoholu v krvi nezvládla nielen držať volant, ale dokonca z auta vypadla.

Jeden zo synov sa následne postavil na jej sedadlo v idúcom aute, chopil sa volantu a išiel s vozidlom niekoľko stoviek metrov, kým narazil do násypu na kraji cesty. Žiadne z detí sa pri nehode nezranilo.

Keď sa neskôr polícia pýtala Tolay Foster na dôvod, prečo opustila idúce auto, žena odpovedala, že si jeden z chlapcov odopol bezpečnostný pás a ona sa otáčala, aby mu ho zapla, ale nezvládla situáciu.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy