Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Únos za bieleho dňa: Chlapca (7) vzal muž spred školy
Zdielať na

Únos za bieleho dňa: Chlapca (7) vzal muž spred školy

CHORZÓW / K únosu za bieleho dňa na frekventovanej ulici sa uchýlil 40-ročný muž. Ten sa matke následne vyhrážal, že dieťa zaživa upáli. Páchateľom bol chlapcov nevlastný otec.

Muž v poľskom meste Chorzów za bieleho dňa napadol matku dieťaťa a uniesol sedemročného syna. "Muž ju napadol ráno, keď vyprevádzala syna do školy. Udrel ju, zhodil na zem, zobral dieťa a ušiel. Žena ihneď únos nahlásila policajtom," hovorí hovroca polície Tomasz Gogolin.

Muž následne zatelefonoval žene a začal jej klásť požiadavky. Okrem toho sa vyhrážal, že ak mu nevyhovie, chlapcovi ublíži. "Dieťaťu tvrdil, že ho upáli," dodáva Gogolin.

Ukázal mu hrob

Chlapca vzal muž na miestny cintorín, kde mu ukázal miesto, kde sa bude nachádzať jeho hrob.

Policajti medzičasom prehľadávali mesto. Muža nakoniec zadržali a chlapca odovzdali matke. Pri vyšetrovaní zistili, že únoscom bol nevlastný otec, ktorý so ženou dlhodobo žil.

"Matka policajtom povedala, že sa pohádali a muž sa jej začal vyhrážať, že chlapcovi ublíži," hovorí vyšetrovateľka Anna Zbroja.

Hádky a bitky

Hádky medzi partnermi boli údajne na dennom poriadku. Muž svojho nevlastného syna vraj nenávidel. "Často po sebe kričia. Počuť aj bitky. Hádžu po sebe veci," potvrdzuje sused.

Mužovi za únos hrozí obvinenie. "Ak sa mu vina preukáže, môže dostať až trojročný trest," uzavrel Gogolin.

Chlapca uniesol nevlastný otec za bieleho dňa, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy