Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Roman (26) vykopol Borisa (45) z autobusu, v nemocnici zomrel
Zdielať na

Roman (26) vykopol Borisa (45) z autobusu, v nemocnici zomrel

ŽILINA / Konflikt dvoch Žilinčanov v autobuse mestskej hromadnej dopravy sa skončil smrťou jedného z nich. Dvadsaťšesťročný Roman vykopol z autobusu 45-ročného Borisa, ktorý sa chystal vystúpiť na zastávke.

Na žilinskom okresnom súde rozhodovala sudkyňa o Romanovi, na súd ho priviezla policajná hliadka. Bundou si zakrýval tvár.

Kopol a vyhodil

"Vodič zaznamenal pri nástupe útočníka krátku slovnú roztržku," uviedol riaditeľ žilinského Dopravného podniku Ján Barienčík. "Verbálny konflikt pre nevyjasnené účty medzi oboma mužmi," uviedla policajná hovorkyňa Janka Balogová.

Podľa obvinenia hádka v autobuse rýchlo utíchla a vodič pokračoval v jazde. Na zastávke, kde chcel Boris vystúpiť, ho Roman zozadu surovo kopol a týmto spôsobom ho vyhodil zadnými dverami von.

"Cestujúci zostal ležať na zemi, náš dispečer ihneď privolal rýchlu zdravotnú pomoc a políciu," dodal šéf žilinského Dopravného podniku. Do príchodu záchranárov sa mu snažili  pomôcť cestujúci z autobusu. Sanitka ho previezla do žilinskej nemocnice, kde po dvoch dňoch na následky zranení zomrel.

Osem rokov za mrežami

Dvadsaťšesťročného Žilinčana policajti obvinili zo zabitia. "Romanovi v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov," dodala policajná hovorkyňa.

"Obvinený bol vzatý do väzby, nakoľko bola dôvodná obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti," tvrdí hovorca Krajského súdu v Žiline Jozef Michňa. 

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy