Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Cyklistu zrazilo auto, vodič z miesta nehody ušiel
Zdielať na
Krimi

Cyklistu zrazilo auto, vodič z miesta nehody ušiel

SOBRANCE / Jozef zo Sobraniec sa vracal na bicykli z nákupu, keď ho pár metrov pred domom zrazilo auto. Dôchodca zostal po náraze nehybne ležať. Šofér mu prvú pomoc neposkytol, radšej ušiel. O pár hodín neskôr našli policajti auto neďaleko miesta nehody. Vyhorelo do tla. Polícia pracuje i s verziou, že tieto dva prípady spolu súvisia.

Vodič po zrážke s cyklistom odtiahol telo ku krajnici a z miesta nehody ušiel.

Susedia tvrdia, že auto si všimli ešte pred nehodou. Po ulici sa rútilo obrovskou rýchlosťou. "Chvíľu potom zabil vodič človeka," hovorí suseda.

"Podľa doterajšieho vyšetrovania mal vodič po zrážke cyklistu odtiahnuť k okraju vozovky a bez poskytnutia prvej pomoci mal z miesta nehody ujsť," potvrdzuje košický krajský hovorca Alexander Szabó.

Neprežil

Susedia po zrážke zlaramovali pomoc a utekali ratovať zraneného dôchodcu. Už vtedy bol na tom veľmi zle. "Utrpel úraz hlavy. Bol vo vážnom stave, v bezvedomí prevezený záchranármi do najbližšej nemocnice," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

"Pacient zraneniam v nemocnici podľahol," dodáva hovorca Siete nemocníc Tomáš Kráľ.

Požiar auta

Len pár hodín po nehode požiar zachvátil BMW. Podľa susedov je to až podozrivá zhoda náhod.

Opustené auto sa nachádzalo v hustom krovinatom poraste. Po príchode hasičov bolo celé v plameňoch. "Do nášho príchodu bol celý interiér v plameňoch. Pomocou ťažkej peny sme ho uhasili," hovorí veliteľ zásahu Milan Ovad.

"Prešetrujeme aj súvislosť medzi dopravnou nehodou a požiarom osobného auta v Sobranciach," potvrdzuje Szabó.

Polícia sa už prípadom zaoberá. "Začali sme trestné stíhanie vo veci prečinov usmrtenia a neposkytnutia prvej pomoci," dodáva Szabó.  

Auto zrazilo cyklistu. Prvú pomoc mu vodič ale neposkytol, radšej ušiel, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy