Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zdenkovi Ch. pre streľbu v reštaurácii väzenie nehrozí, pokuta ale áno
Zdielať na

Zdenkovi Ch. pre streľbu v reštaurácii väzenie nehrozí, pokuta ale áno

BRATISLAVA / V prípade streľby v bratislavskej reštaurácii nastal ďalší zlom. Policajti pred mesiacom obvinili hlavného aktéra, vysokoškolského pedagóga a bývalého televízneho pracovníka Zdenka CH. V čase, keď zo zbrane vystrelil, bol pod vplyvom alkoholu a za to mu hrozilo väzenie.

Výstrel v reštaurácii nikoho nezasiahol. Vlastník zbrane Zdenko CH. skončil krátko po streľbe na policajnom oddelení, kde ho obvinili z výtržníctva. Okrem toho policajti zistili, že bol pod vplyvom alkoholu.

Zdenko Ch. sedel pri stole s kolegami z jednej súkromnej vysokej školy. Policajti síce informovali, že výstrelu predchádzala hádka, Zdenko Ch. to od začiatku popieral.

Verziu o hádke vyvrátili všetci svedkovia. Zdenko Ch. podal voči obvineniu sťažnosť, o ktorej rozhodoval dozorujúci prokurátor.

Prokurátor ale vyhovel sťažnosti obvineného, pretože skutok nenaplnil všetky znaky prečinu.

Vysoká pokuta

Zdenka Ch. teraz nečaká hrozba väzenia, ale pokuty do výšky až 1659 eur.

"Predmetná vec bola postúpená na Okresné riaditeľstvo Policajného zboru  Bratislava I za účelom prejednania priestupku na úseku zbraní a streliva," informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Miháliková.

"Boli mu odobraté všetky legálne držané zbrane," informoval hovorca krajskej prokuratúry v Bratislave Oliver Janíček.

Zdenko Ch. sa k celej veci nevyjadruje. "Nebudem sa k tomu vyjadrovať," povedal.

Nespoľahlivá osoba

Ak nadobudne právoplatnosť rozhodnutie o priestupku, polícia začne riešiť aj odobratie zbrojného preukazu. Ten, koho totiž uznajú vinným z priestupku nie je považovaný za spoľahlivú osobu osobu, ktorá môže vlastniť zbrojný preukaz. 

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy