Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Košický dôchodca prestrelil dvere svojho bytu, policajti ho našli v krčme
Zdielať na
Krimi

Košický dôchodca prestrelil dvere svojho bytu, policajti ho našli v krčme

KOŠICE / Na košickej ulici Slobody sa strieľalo. Incident sa odohral v byte, v ktorom žije osamelý dôchodca. Do akcie vyrazili špeciálne jednotky.

Podľa informácií reportérky TV JOJ Janette Rákošovej páchateľ strieľal do jedného z bytov. Okolie paneláku polícia uzavrela.

Prestrelené dvere si všimol sused dôchodcu. Neskôr zistil, že streľba vyšla z bytu oproti. Na miesto prišli špeciálne policajné jednotky. "Keďže vopred nebolo možné vylúčiť aj tú skutočnosť, že v byte, z ktorého bolo počuť streľbu sa môže nachádzať aj zranená osoba, na miesto bola privolaná aj rýchla zdravotná služba," uviedol hovorca košickej krajskej polície Alexander Szabó. 

Výstrel nepočuli

Obyvatelia bytovky výstrel nepočuli. "Bývam tu ale nič som nepočul. Od rána som tu, ale naozaj som nič nepočul," povedal obyvateľ bytovky.

Po chvíli policajti viedli do bytu majiteľa. Neskôr sa ukázalo, že zároveň aj strelca. "Ku streľbe došlo v susediacom byte, pravdepodobne pri neodbornej manipulácii so zbraňou," dodal hovorca polície.

Našli ho v krčme

Zbraň mal 69-ročný Peter v legálnej držbe. Podľa susedov dôchodca býva v byte sám. Podľa svedkov si rád vypije. Policajti ho podľa informácií TV JOJ vypátrali v pohostinstve.

"Polícia na mieste prešetruje všetky okolnosti tohto skutku doposiaľ ako podozrenie zo spáchania priestupku na úseku zbraní a streliva a zisťuje prípadnú trestnoprávnu zodpovednosť dotyčnej osoby," dodal policajný hovorca Alexander Szabó. Pri streľbe sa nikto nezranil.

Pozrite si priloženú reportáž Janette Rákošovej:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy