Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Po dôchodcovi na bicykli niekto strieľal, obviňuje suseda
Zdielať na

Po dôchodcovi na bicykli niekto strieľal, obviňuje suseda

ZEMIANSKA OLČA / V obci Zemianska Olča (okres Komárno) niekto trikrát vystrelil na bicyklujúceho sa dôchodcu. Osemdesiattriročný muž skončil po útoku v nemocnici a tvrdí, že útočníka dobre pozná. Polícia žiadnu zbraň nenašla.

Dôchodca išiel na bicykli obcou, zrazu utŕžil tri rany. Jedna z nich skončila v jeho zátylku.

Streľba vzduchovkou

Najskôr podľa vlastných slov pocítil dve štipnutia na chrbte, výstrel nepočul. Keďže nikoho nevidel, nevenoval im pozornosť. "To nie je prvý prípad. Cítil som, že po mne niekto strieľal vzduchovkou," uviedol postrelený dôchodca.

Ďalšia rana prišla, keď sa vracal zo záhrady. "Cítil som buchot na hlave. keď som tam dal ruku, mal som ju krvavú," opisuje.

Suseda, ktorý mu už dva roky dlhuje sto eur, podľa vlastných slov videl vchádzať do brány. "Keď som išiel pred jeho domom, niečo som mu hovoril ohľadom toho, že mi je dlžný. Nevidel som, že má vzduchovku," dodáva dôchodca.

Dlh potvrdil

Sused priznal, že dva roky dlží dôchodcovi peniaze, ale nestrieľal. Dlžoba pôvodných kamarátov rozkmotrila. "Ja som nevidel toho pána. Určite, tie peniaze vrátim, keď budem mať možnosť. Teraz nemám, zamestnal som sa po troch rokoch," povedal sused.

"Kriminalistický technik zaistil stopy, ktoré budú podrobené expertíze," uviedla hovorkyňa nitrianskych krajských policajtov Božena Bruchterová.

Dôchodca skončil na chirurgii, zo zranení sa bude liečiť desať dní. "Najprv mi zašili, potom som išiel na röntgen. Zistili, že je tam rana," uviedol dôchodca.

"Naposledy som vzduchovku videl pred pätnástimi na kolotočoch," hovorí sused. "Vyšetrovateľka začala trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu," dodala Bruchterová.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy