Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Podozriví z vraždy Slováka skončili vo väzbe, polícia hľadá zbraň
Zdielať na
Krimi

Podozriví z vraždy Slováka skončili vo väzbe, polícia hľadá zbraň

BERN / Vo štvrtok za bieleho dňa zabili vo švajčiarskom meste Ganterschwill Slováka. Podozrivými sú Macedónec a Švajčiar, ktorí sa krátko po streľba zabávali v miestnom erotickom salóne. Polícia ich chytila.

Obeť vo veku 36 rokov a dvaja muži, ktorí sú podozriví zo streľby, sa podľa švajčiarskych médií poznali.

Podnikanie skončilo

Slovák so svojou partnerkou žili vo Švajčiarsku dlhú dobu. Podľa švajčiarskych portálov spoločne podnikali v gastronómii a erotických službách. No ich podnikanie skončilo v auguste.

Firma skrachovala a oni mali niekoľko tisícové dlžoby. V jednom nočnom klube, kde mala dvojica s jedným z útočníkov pôsobiť, mu mali partneri ukradnúť nemalé peniaze.

"K streľbe prišlo na poľnej ceste, kde sa prechádzali. Udialo sa to na mieste, kde by to nikto neočakával. Sme z toho otrasení," uviedol starosta mesta Karl Brändle.

Boli na prechádzke

Počas toho ako sa 36-ročný muž so svojou priateľkou prechádzal po turistickom chodníku pri lese, ktorý vedie k odľahlej farme prišli k nemu dvaja muži a začali strieľať. Výstrely počula aj suseda, ktorá býva neďaleko. Podľa jej slov boli tri. Keď muž padol na zem utiekli.

Policajti po nich začali ihneď pátrať. Na základe opisu ich zadržali na ceste potom, ako sa krátko po streľbe zabávali v jednom z erotických salónov. Išli v inom aute, polícia ich aj tak spoznala.

Pátrajú po zbrani

Podozrivými z vraždy sú 29-ročný Macedónčan a 50-ročný Švajčiar. Obaja skončili vo väzbe. Polícia stále pátra po zbrani a zisťuje či motívom ich konanie boli nezhody pre peniaze. "Stále pátrame po aute a vražednej zbrani," uviedol hovorca polície v St. Gallene Hanspeter Krüsi.

Dvojica sa s podozrivými zadržanými mužmi podľa švajčiarskych portálov poznala cez erotické služby. Dokonca ich spolu často vídali. Čo sa ale presne medzi 36 ročným Slovákom a útočníkmi stalo, polícia stále vyšetruje.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy