Jasno
13°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Zlodejke stačilo na krádež 9 minút, vzala si 900 eur
Zdielať na

Zlodejke stačilo na krádež 9 minút, vzala si 900 eur

PRIEVIDZA / Po nákupných centrách v Prievidzi vyčíňa zlodejka. Na prvý pohľad nenápadná pani sa tvári, že si vyberá tovar. V skutočnosti však striehne na obete. Svoje o tom vie aj žena, ktorej vzala celú kabelku. Páchateľku nasnímali priemyselné kamery.

"Vošla som do obchodu, vyberala som si veci a okradli ma," opisuje okradnutá žena.  Zlodejka strávila v predajni v centre Prievidze 9 minút. Von si odniesla lup v hodnote takmer 900 eur.

Na prvý pohľad nenápadná pani sa tvárila, že si vyberá tovar. Po celý čas striehla na vhodnú príležitosť, aby mohla kradnúť. "V malej chvíľke som si vyberala veci pre malého a ona ma okradla," tvrdí obeť.

Usvedčilo ju zrkadlo

"Neznámy páchateľ odcudzil z odkladacieho priestoru pod detským kočíkom voľne odloženú dámsku koženú kabelku fialovej farby, v ktorej bola  dámska kožená peňaženka," informuje hovorca policajného zboru Pavol Kudlička.

V obchode bolo množstvo ľudí, a tak spočiatku nebolo jasné, kto kabelku ukradol. Zlodejku ale prezradilo zrkadlo. Žena matku s kočíkom pozorne sledovala. Keď s ním zašla mimo dosah kamier, zaúradovala. Krádež ale bolo vidieť v zrkadle, ktoré snímala kamera.

Neoprávnené výbery

"Zobrala mi hotovosť 110 euro, zobrala mi kľúče, telefón a následne mi vybielila účet," hovorí Eva. "Za pomoci odcudzenej platobnej karty vykonal z účtu poškodenej dva neoprávnené výbery hotovosti," dodáva Kudlička.

Zlodejka spôsobila okradnutej žene škodu viac ako 900 eur. policajti po nej pátrajú. "Polícia žiada občanov, ktorí spoznali páchateľku, aby kontaktovali linku 158," dodáva Kudlička.

Na mieste bol redaktor Pavol Čertík:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy