Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Dominik sa ulakomil na bankomatové karty kolegýň, jednej vybielil účet
Zdielať na
Krimi

Dominik sa ulakomil na bankomatové karty kolegýň, jednej vybielil účet

MICHALOVCE / Bol sympatický, ochotný, milý a hlavne pracovitý. Nikomu by nezišlo na um, že sa z neho vykľuje zlodej a okradne dve kolegyne. Ulakomil sa na ich bankomatové karty. Ženy až o niekoľko dní prišli na to, že im z účtov zmizli nemalé sumy.

Ku krádeži došlo v šatni upratovačiek. Dominik ukradol z osobných skriniek svojich kolegýň bankomatové karty, ktoré použil na nákup rôzneho tovaru.

"Sestričky aj doktori hovorili, že aký zlatý vychovaný chlapec," hovorí okradnutá upratovačka.

Vzbudzoval dôveru

Mladík pracoval v nemocnici tri mesiace. Pochádzal z detského domova, no svojím správaním si každého veľmi rýchlo získal. Vzbudzoval totiž dôveru.

"V kolektíve vystupoval na úrovni, ani by som nepovedala, že môže byť zlodej.  Jesť sme mu dávali, po 5 eur sme sa mu skladali, aby mal z čoho žiť," opisuje okradnutá upratovačka.

Dve karty

Dominik ale svoje kolegyne zneužil. Keď nebol nikto v šatni, prehrabal im skrinky a odcudzil dve bankomatové karty. Následne sa vybral na nákup.

"Mne vyberal z karty po 20 eur," dodáva upratovačka. Celkovo prišla o takmer 50 eur. Jej kolegyňu obral Dominik o takmer trojmesačnú výplatu.

"S odcudzenou kartou neoprávnene vykonal niekoľko platieb za nákup tovaru za takmer 890 eur. Napríklad si cez internet zakúpil dva mobily či cestovné lístky," hovorí košická krajská hovorkyňa Jana Mésarová.

Prišla o hotovosť

"Kolegyňa prišla o celú hotovosť, čo mala na karte," dodáva upratovačka.

Dominik pritom nekradol prvýkrát. "Povedal, že je závislý na tom, aby kradol," dodala žena.

Policajti už mladíka obvinili z krádeže a z prečinu neoprávnenej výroby a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty. "Za tieto skutky mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," uzavrela Mésarová.

Dominik okradol kolegyne, jednej vybielil účet, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy