Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zvrátený čin tínedžera (15). V kostole okradol a znásilnil modliacu sa starenku
Zdielať na

Zvrátený čin tínedžera (15). V kostole okradol a znásilnil modliacu sa starenku

VARŠAVA / Zvrátený čin má na svedomí len 15 ročný tínedžer. V kostole okradol modliacu sa starenku. Keď videl, že tam okrem neho a staršej ženy nikto iný nie je, prebudili sa v ňom zvrátené sexuálne chute.

Prípad sa stal v Poľskom meste Lesno. Iba 15-ročný tínedžer mal v miestnom kostole znásilniť 60-ročnú ženu.

Mladík sa ku kostolu priviezol na svojom bicykli, pri čom ho zachytila aj bezpečnostná kamera. Následne vošiel do kostola, kde sa modlila staršia žena.

"Pravidelne chodil vykrádať milodary zo zvončekov. Teraz ale boli prázdne a on si všimol modliacu sa ženu," uviedla vyšetrovateľka Katarzyna Padlo.

Veľké pátranie

Chlapec k nej následne pristúpil a mal sa ju pokúsiť okradnúť. To mu ale zrejme nestačilo. "Ženu v kostole ešte aj znásilnil a následne ušiel," dodal hovorca polície Mariusz Ciarka.

Policajti začali po mladíkovi rozsiahle pátranie na základe pamäťového portrétu obete. O niekoľko hodín neskôr ho zadržali v neďalekom detskom domove. Podľa vyšetrovateľky bude mladík súdený za dva trestný činy - za znásilnenie a za krádež.

"Pri pátraní pomohli aj obyvatelia, ktorí páchateľa na základe medializovaných informácií spoznali," uviedol prokurátor Jan Borowiak.

Detský domov

Nešlo pritom o prvý takýto výčin tínedžera. "Je to vyšinutý človek. V čase spáchania činu mal priepustku z detského domova, kde bol umiestnený na základe rozhodnutia súdu za predchádzajúce trestné činy," dodal hovorca polície.
 
Ako uviedol prokurátor, vyšetrovanie ukázalo,že má polícia v rukách skutočného páchateľa, ktorého umiestnili do cely policajného zaistenia. Tínedžera tak podľa všetkého budú súdiť ako dospelého. V prípade dokázania viny mu tak hrozí maximálne 8-ročný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy