Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pri Bratislave sa prevrátil autobus. Vodič (†52) je mŕtvy, 33 zranených
Zdielať na

Pri Bratislave sa prevrátil autobus. Vodič (†52) je mŕtvy, 33 zranených

BRATISLAVA / Medzi Bratislavou a Svätým Jurom havaroval v piatok ráno autobus. Tridsaťtri ľudí sa pri nehode zranilo, jeden z nich zahynul. Desiati ostávajú aj niekoľko hodín po udalosti v nemocnici.

Vážna dopravná nehoda sa stala v piatok po desiatej na ceste zo Svätého Jura smerom do Bratislavy. Policajný prezident Tibor Gašpar povedal pre TV JOJ, že sa autobus pravdepodobne dostal do kolízie s traktorom, ktorý kosil trávu.

Či bola príčinou vysoká rýchlosť, Gašpar nepotvrdil. Vodič si však traktor pravdepodobne všimol neskoro, strhol volant, čo spôsobilo prevrátenie kamiónu, ktorý následne preletel cez zvodidlá. "Vodič strhol volant a sme sa prevrátili," opísal nehodu jeden zo zranených. 

Vodička, ktorá videla nehodu na vlastné oči je stále v šoku. "Bolo to hrozné, začala som kričať. Nevedela som, čo sa deje," povedala. Pozrite si jej výpoveď:

V autobuse sa v čase nehody nachádzalo 35 ľudí. Išlo o autobus SAD Trenčín, pravidelnú linku Myjava - Bratislava. Autobus odišiel z Myjavy o 8:15 a v Bratislave mal byť o 10:30. Posledný pohyb podľa GPS bol o 10:02.

Na mieste zasahovali hasiči z Bratislavy, Pezinku a záchrannej brigády Malacky. Tí cestujúcich vyslobodzovali aj za pomoci ťažkých mechanizmov.

Pozrite si reportáž z miesta nehody:

Hovorca záchranárov Boris Chmeľ potvrdil smrť jedného človeka. Podľa Ivany Strelcovej hovorkyne SAD Žilina, pod ktorú patrí SAD Trenčín, ide o 52 ročného vodiča pochádzajúceho z Myjavy. Ostala po ňom manželka a dve deti - 25 ročný syn a 31 ročná dcéra. Vodič bol v službe deviaty rok a bol údajne veľmi spoľahlivý.

Potvrdených je celkovo 33 zranených, z toho desať vážne. 

"Pani, čo sedela za mnou nemá tvár a ten, čo sedel predomnou nemá ruku," opísal hrozné zranenia cestujúcich mladík z autobusu. Pozrite si jeho výpoveď:

Medzi cestujúcimi bola aj tehotná žena, ktorá utrpela zranenia horných končatín a popáleniny. Ostáva v nemocnici v bratislavskom Ružinove.

google maps

Vážne zranených odviezli do nemocníc v Bratislave a Trnave dva vrtuľníky a niekoľko sanitiek.  Medzi zranenými sú aj dve deti, ktoré sú mimo ohrozenia života, avšak majú mnohopočetné zlomeniny končatín.

Medzi ťažko zranenými sú štyri ženy s devastačnými poraneniami rúk.  Najhoršie je na tom 75 ročná žena, ktorá má obe ruky veľmi ťažko zranené, informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Petra Maťašovská.

V havarovanom autobuse sa viezla aj rodina z Veľkej Británie, ktorá pricestovala na sobotňajšiu svadbu. Pozrite si reportáž:

Cesta II/502 bola pre nehodu niekoľko hodín neprejazdná. Momentálne je už plne prejazdná v oboch smeroch, informovala v piatok poobede bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

SAD Žilina sú majiteľmi trenčianskej SADky už jedenásty rok a mali doteraz len jednu nehodu - 18. mája 2014 pri Hrašnom na Myjave, kde došlo ku kolízii autobusu s kamiónom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy